İbrahim Tatlıses'in kendisi gibi şarkıcı kızı Dilan Çıtak, İsrail'in Gazze'ye yönelik hastane saldırısının ardından Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildikten sonra programların devam edip konserlerin iptal olmasına isyan etti.
Milli yastan tek etkilenen sektörün müzik piyasası olduğunu söyleyen Dilan Çıtak, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Milli yas sebebiyle etkilenen tek sektör neden müzik sektörü? Evlendirme, temizlik, yemek programları ve bilumum bu tarz programlar hala TV'de... Müzik sektöründeki insanlar için çalışmak sanırım bir lüks olarak algılanıyor? Milli yas ise bu, sen de TV'lerdeki bu konsept her mecraya yas getireceksin. Sadece sanatçıyı ve müzik sorumlu bırakılmamalı" demişti.
Dilan Çıtak, yaptığı paylaşımın ardından gelen tepkilere yanıt verdi. Dilan Çıtak, yapılan eleştirilerin ardından Instagram hesabında şunları yazdı:
''Her zamanki gibi saldırmak için hazırda bekleyen provokeye odaklanmış bir kesim göbek atalım sabahlara sabahlara kadar konserler verelim konserler durmasın demişim gibi ıvır zıvır yazıyor... şaşırmadım. Orada yazan konserler durmasın değil, milli yas ise bunu milletçe tutmalıyız''
Zeynep Bastık ise Instagram hesabından yaptığı paylaşımla milli yas kararı nedeniyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün gerçekleştirilecek olan konserinin iptal edildiğini duyurdu.
Bu paylaşımın ardından yeni bir paylaşım yayınlayan Zeynep Bastık, konserlerin iptal edilmesine tepki gösterdi. Zeynep Bastık paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var" diyen Bastık açıklamasında "Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şey konserlerin, tiyatro oyunlarının, tüm sanat aktivitelerinin yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerinin iptal edilmesi mi olmalı? Kocaman bir sektörüz. Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımız, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var."Bir karar alındıysa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayriresmi şekilde günlerdir yastayız. Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması, mesleğini icra edememesi demek; bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum..." cümlelerine yer verdi.