Hoca paraşütsüz uçmuşsun

My Balkon Cafe Restaurant, belediye katlı otoparkın üzerine Alaaddin Yılmaz döneminde yapılmış ve bir süre hizmet vermişti. Ama daha sonra her nedense atıl vaziyette kaldı. Sayın Tanju Özcan zamanında ise tekrar elden geçirildi ve TERAS KAFE olarak hizmet vermeye başladı.
Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan 10 Ocak 2023 tarihinde buranın açılışını yaparken konuşması anlamlı ve güzeldi.
‘…Biz göreve geldiğimizde yani 2019’da maalesef sosyal tesisi olmayan, Türkiye’nin en nadir belediyelerinden biriydi. Hatta nüfusuna göre il belediyeleri arasında sosyal tesisi olmayan tek belediyeydi. Sosyal tesisler, belediyeler tarafından açılır. Kar amacı gütmez. Vatandaşlar için daha ucuz yemek, içecek verebilmek için kurulurlar…’ dedi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile gönlümüzü fethetti.
***
Ekonomik zorluklarla boğuşmak zorunda kalan ve sosyal hayattan uzaklaşan emeklilerimizve dar gelirlilerimiz için TERAS KAFE can simidiydi.
Kadın erkek emekliler bu nezih mekâna gelirler, misafirlerini getirirler belediyemizin yaptığı bu hizmetin mutluluğunu paylaşırlardı.
Kadınlarımız günlerini bile burada yaparlar, Bolumuzu yükseklerden seyrederken uygun fiyatlar ile de çaylarını kahvelerini içmenin mutluluğunu yaşarlardı.
Sonra…
Yine ne olduysa el değiştirdi. Burası artık sosyal belediyecilik anlayışı ile hizmet veren bir yerdeğil, başka bir kültüre hizmet eder hale geldi.
Dar gelirlilerin ve emeklilerin aklında ise başkanımız Sayın Tanju Özcan’ın ‘Sosyal tesisler, belediyeler tarafından açılır. Kar amacı gütmez. Vatandaşlar için daha ucuz yemek, içecek verebilmek için kurulurlar’ sözleri…
***
Sayın Başkanımız!
Emeklilerin, dar gelirlilerin halini anlatmaya gerek yok, zorluklar içinde yaşıyorlar.
Kalıcı konutlar civarında bulunan insanlar mutlular. Sizin yapmış olduğunuz 12 Kasım Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisinden bu civarda bulunan insanlar faydalanıyorlar.
Ama…
Şehir merkezinde bulunan emeklilerimiz, dar gelirlilerimiz, bir araya gelerek bir bardak çay içerken, geçmişi yâd edecek veya bir şekilde zaman geçirecek yer arıyorlar.
***
Hayal kurmak iyidir, bende zaman zaman kurarım. Çünkü bedavadır. Haydi, o zaman bir hayal kuralım.
Mesela; Karaçayır’ da yemyeşil ağaçlar altında bulunan Tunalı Kafe var. Her nedense epeydir boş, hizmet vermiyor.
Buranın sorunu varsa bir şekilde çözelim. Sonra içini, oyun salonları, kütüphane, bilgisayar odası ile donatalım. Yaz mevsiminin sıcaklığında, Karaçayır’ a özel esintinin keyfini bahçede çaylarını kahvelerini içerek çıkaranların mutluluklarına ortak olalım.
Başka?
Yürüyüş parkuru var burada, iki öğretmen kontrolünde spor yaptıralım.
Bu satırları okurken güldünüz değil mi?
Peşin parayı görünce kim gülmez ki…
***
‘Hoca hayal âleminde paraşütsüz uçmuşsun’ diyebilirsiniz.
Yukarıda ki satırlarımda ‘Hayal kurmak iyidir’ dedim ya; hiç olmaz ise biletini gidiş dönüş aldığım hayaller kuruyorum. Yaratıcılığa iyi geldiğini, motive ettiğini, gerçeğinde antrenmanıolduğunu biliyorum.
‘Büyük şeylerin hayali ile yaşa. Hiç olmazda daha küçük şeyleri yapmak imkânını bulursun’ sözünün anlamını da…
03.06.2025
Muharrem Demirel





























