Verilen kahvaltı organizasyonunda konuşma yapan SMMMO Bolu Başkanı İlkay Bağatir
‘’Öncelikle sizlerle bir araya gelmemizi sağlayan bu organizasyona katkılar sunan TÜRRKEP Bolu İl Temsilcisi Sayın Süleyman Uzunoğlu ve TÜRKKEP İç Anadolu Bölge Müdürü Sayın Kerem Doğan’a çok teşekkür ediyorum. Mesleğimiz 3568 sayılı yasa ile 1989 yılında yasal statüye kavuşmuş ve TÜRMOB çatısı altında örgütlenilmiştir. Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamızda 7 Nisan 1990 yılında kurulmuştur. Şu anda odamız bünyesinde 165’i serbest çalışanlar listesinde, 177’si ise bağımlı çalışanlar listesine kayıtlı olmak üzere 342 üyemiz bulunmaktadır ayrıca bugün kahvaltıda bir araya geldiğimiz geleceğin meslek mensubu olacak 65 güzide stajyerimizde bulunmaktadır. Bolu Merkez İlçede faaliyet gösteren 1740 kurullar vergisi mükellefi ile 5375 gelir vergisi mükellefi olmak üzere toplam 7115 vergi mükellefinin beyan ve bildirimleri meslektaşlarımız tarafından yapılmakta ve kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesine büyük katkılar sağlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu ve Diğer Kurumlarca İstenen bilgi beyan ve formların sayısı artmıştır. Yasal düzenlemelere bakıldığında bu bilgi beyan ve formların muhatabı mükellefler ya da işverenler gözükmektedir ancak uygulamada maalesef böyle olmamakta birçok konuda bu tür konuların muhatabı meslek mensupları olmaktadır. Birçok düzenleme ve iş yüküne rağmen meslektaşlarımız covid-19 sürecinde özveri ile çalışarak ülkemiz ekonomimize ve sosyal barışın korunmasına büyük katkılar sağlamıştır sağlamaya da devam edecektir. Daha etkin, daha sade ve tüm gelir unsurlarının hepsinin yıllık beyanname verdiği bir vergi sistemi hayaliyle, Şimdi sözü TÜRKEP İç Anadolu Bölge Müdürü sayın Kerem DOĞAN ‘a bırakıyorum.‘’ ifadelerinde bulundu.
Kahvaltı sonrası konuşan SMMMO Bolu Başkanı İlkay Bağatir, Dijital dönüşümün Zorlukları ve yanında getirdiği faydalardan bahsetti. Bağatir’’ e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv uygulamaları bizi defter tutma işleminin insan eli değmeyen, sadece teknoloji ile yapılacağı günlere doğru götürmektedir.’’
“1989 yılında yasal statüye kavuşan mesleğimiz, değişim ve dönüşüm süreci yaşamaktadır. Hızla gelişen teknolojiyle birlikte; e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv uygulamaları bizi defter tutma işleminin insan eli değmeyen, sadece teknoloji ile yapılacağı günlere doğru götürmektedir. Bu süreç ve gelişmeler muhasebe mesleğinin uygulanmasında birtakım zorluklar ve sorunlar yaratacağı tabiidir” diye konuştu.
Toplantıda Stajyerlere konuşan TÜRKEP İç Anadolu Bölge Müdürü Süleyman Uzunoğlu
’’ Burada gördüğümüz genç nesiller tarafından, mali müşavirlik mesleğinin mevzuatlar ve değişen çağa ayak uyduracağı ve ofislerimizin artık arkadan gelen destekçisi olarak stajyerlerimizin bu işi yeşerteceğini ve yürüteceğine inan kesimdenim. Biz mevzuata, yeniliğe açık olursak, ofislerimizde o kadar işimize sahip çıkar, üstatlarımızın yanında ne kadar işe sarılacak olursak o kadar da geleceğimiz güzel olur. Hepimiz gelişime, dönüşüme açığız”’’ dedi.