
Haber: Kasım ŞAHİN
Sofralarımızın vazgeçilmezi olan aynı zamanda özel günlerde ilk olarak kabul edilen ve zeytinyağlısı, etlisi de çok lezzetli olan dolmaların asma yaprakları Bolu pazarında manav tezgahlarında kasa kasa yerlerini aldı.
Manisa ilindeki asma yapraklarının olgunlaşmasının ardından yapraklar Anadolu’nun dört bir yanındaki illere sevkiyatı yapılmaya başladı. Kasalar dolusu asma yaprakları salamura yapılmak üzere kilosu 200 liradan satılmaya da başladı.
SEBEN YAPRAĞI BİR AY SONRA
Bolu’da havaların dengesiz gitmesi nedeniyle çok lezzetli olan Seben asma yaprağı da henüz yeterince büyümeği için piyasaya sürülemedi. Sebenli asma yaprağı üreticileri yaprakların bir ay sonra çıkacağını ve fiyatın şimdiden ne olacağının tahmin edilmediğini söylediler.