Öğrenciler artık daha tecrübeli

Bolu’da kurumların ortak çalışmasıyla, üniversite öğrencilerine 72 saatlik uygulamalı muhasebe eğitimi verildi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam


Bolu’da kurumların ortak çalışmasıyla, üniversite öğrencilerine 72 saatlik uygulamamuhasebe eğitimi verildi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Genç İstihdamı projesi kapsamında, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kariyer Merkezi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğinde “Uygulamalı Muhasebe Eğitimi” programı gerçekleştirildi. 72 saat boyunca uygulamalı olarak eğitim alan 45 öğrenciye, program sonunda katılım belgesi takdim edildi.

Belgeler, Bolu SMMMO Konferans salonunda gerçekleştirilen törenle takdim edildi. Törene Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı ile Bolu SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Bağatır, il protokolü, akademisyenler ve projede yer alan öğrenciler katıldı.

“ÜNİVERSİTEMİZE ODAMIZ ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan Bağatır, “Geride bıraktığımız 35 yılda mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleği büyük bir dönüşüm göstermiştir. Teknolojinin yetirdiği yeniliklerle dijital muhasebe ve uygulamalar mesleğimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu dönüşüm sürecinde meslektaşlarımız kendilerini sürekli geliştirmiş, yeni uzmanlık alanları ve beceriler kazanmıştır. Mesleğimizin bu değişen yüzünü anlatmamıza fırsat veren üniversitemize odamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZ BUNA ALTIN BİLEZİK DEDİK”

Projenin önemine değinen Rektör Alişarlı, “Anlamlı güzel bir çalışma. Bizim için birkaç önemi var. Hem üniversite açısından bir önemi var hem de kurumlar olarak bu işi başarıyla yönetmemizin bir anlamı var. Hem de öğrencilerimiz anlamı var. Öğrenciler tarafından faydası şu. Biz bundan yaklaşık 4 yıl önce sosyal transkript kavramını getirdik. Artık bir öğrencimi mezun olduğu zaman biz sadece diploma veriyoruz. Ama dışarısı, piyasa, okul sonrası hayat, öğrencilerimizi sadece bir diploma ile yeterli görmüyor. Ne tür becerileriniz var, ne tür yetkinlikleriniz, kabiliyetleriniz var. Bu becerilerinize göre de size öncelik sırası veriyorlar. Biz buna altın bilezik dedik, diplomanın yanında. Diploma bir bilezik, bu da öyle... Sonuçta mezuniyet sonrası iş hayatınıza atılmanızda ister bir resmi kurum olsun, ister iş yerleri olsun. Aranan bir eleman statüsü size kazandırmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde, uygulamalı eğitimi tamamlayan öğrencilere, katılım belgesi verildi.
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir