Kokoreç sevenler bu haber sizin için!...Bu kokoreci yiyen ikinci porsiyonu istiyor

İzzet Baysal Mahallesi Kuvayi Milliye Bulvarı'nda hizmet veren Lezzet-i Bereket adlı işletmenin kokoreçleri lezzeti ve sunumuyla büyük beğeni topluyor. Yiyenlerin ikinci porsiyonu istedikleri kokorecin sırrını ustası Mehmet Turus anlattı.

Kokoreç sevenler bu haber sizin için!...Bu kokoreci yiyen ikinci porsiyonu istiyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Uzun yıllar Türkiye'nin en ünlü kokoreç restoranlarında ustalık yapan Mehmet Turus, büyük şehirlerden hatta yurtdışından gelen teklifleri reddedip Bolu'da, İzzet Baysal Mahallesi Muhtarı Erkan Mutlu'nun işletmesi Lezzet-i Bereket'te çalışmaya başlamış. Mehmet Usta'nın nefis kokoreçlerinin tadına bakan Bolulular da Lezzeti Bereket'in müdavimi olmuş. Sadece Bolulular’la kalmamış, Bolu'ya tatil için gelenler ve hatta ustanın namını şehir dışından duyanlar bile Mehmet Usta'nın kokoreçlerini yemek için Lezzeti Bereket'in yolunu tutar olmuş. 

Peki nedir bu kokoreci farklı kılan? Ustası Mehmet Turus, en önemlisinin malzeme kalitesinden taviz verilmemesi olduğunu söylüyor ve ekliyor, "Gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.”

Bolu'ya gelmeden önce yurtdışından teklif geldiğini anlatıyor Mehmet Usta. Bolu'yu çok beğendiğini, yaşamın rahat, doğasının güzel, insanlarının da iyi olması sayesinde tercihinin Bolu olduğunu söylüyor. 

"Şampiyon Kokoreç ve Midyeci Ahmet’te yetiştim. Oranın altyapısında çalıştım. Erkan Mutlu Bey'den teklif gelince hiç tereddüt etmedim ve Bolu'ya geldim. Lezzet-i Bereket'te çalışmaya başladım. Bolu çok güzel şehir. Bolu’da bizim kokorecimize çok ilgi var. Şu anda kokoreç üzerine büyük bir potansiyele sahibiz. Günde 7-8 şiş kokoreç satmaktayız Lezzet-i Bereket olarak. Kokorecimiz, kuzu bağırsağının uykuluk çöz ile beraber servise hazır olmakta. Hijyenik, temiz, gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz mekanımız Lezzet-i Bereket'te hizmet veriyoruz. Bizim kokorecimizi diğerlerinden farklı kılan dana kullanmamamız. Tamamen kuzu bağırsağı.  Süt kuzusu. Uykuluk, çöz ile beraber servise sunuyoruz. Bizim müşteri olarak çok geniş bir portföyümüz var. Sadece Bolu halkı değil, Kaynaşlı, Düzce, İstanbul ve Ankara’dan da bizim kokorecimizi yemeğe geliyor insanlar. İnternet üzerinden görüp gelen de oluyor. Çok memnun kaldıklarını görüyoruz. Bu da bizim için çok sevindirici bir durum.”

“BOLU’DA EN ÇOK İSTANBUL USULÜ TERCİH EDİLİYOR”

“Kokoreçte, Ankara ve İstanbul olmak üzere iki usul var. Ankara sade kokoreç ve baharattan oluşuyor. İstanbul usulü dediğimiz ise sebzeli oluyor. Domates, biber baharat kullanıyoruz. Bolu’da en çok tercih edilen İstanbul usulü. Tabii Ankara usulü kokoreci tercih eden müşterilerimiz de az değil. Kokorecimizi yemeyen varsa Lezzet-i Bereket'e bu özel lezzeti tatmaya bekliyoruz.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir