İbn-i Sina'dan asırlık tavsiye! İncir ve zeytinyağı karışımı...

İbn-i Sina asırlar öncesinden birçok farklı hastalığın tedavi süreci için doğal yöntemleri tavsiye etti. Ayrıca söz konusu önerilerden biri de incir ve zeytinyağı karışımı. Uzmanlar tarafından da tavsiye edilebilen incir ve zeytinyağı karışımı, sağlık açısından pek çok farklı fayda sağlayabiliyor. İşte İbn-i Sina'nın asırlık önerisi…

İbn-i Sina'dan asırlık tavsiye! İncir ve zeytinyağı karışımı...
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İbn-i Sina tarafından tavsiye edilen karışımlar birçok farklı sağlık probleminin tedavisinde kullanılabiliyor. Ayrıca kısa sürede etkisini gösterebilen karışımlar, hastalıklarla mücadele konusunda faydalı olabiliyor. Öte yandan İbn-i Sina'nın asırlar öncesinden tavsiye ettiği incir ve zeytinyağı karışımı da birçok sağlık probleminin çözümü olabiliyor.

İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMININ FAYDALARI...

İbn-i Sina'nın önerdiği incir ve zeytinyağı, pek çok farklı sağlık probleminin çözümü için tercih edilebiliyor. İşte İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği incir ve zeytinyağı karışımının faydalarından bazıları şu şekilde;

· Mide sağlığını desteklemeye faydalı olabiliyor. Ülser ve reflü gibi sağlık sorunlarına yakalanmayı zorlaştırabiliyor.

· Cilt sağlığının korunmasında faydalı olabiliyor.

· Kas ve kemik yapılarının güçlenmesinde yardımcı olabiliyor.

· Güçlü antioksidanlar içerdiğinden dolayı vücudu temizleme konusunda faydalı olabiliyor.

· İncir, bağırsakların hareketlenmesini sağlayabiliyor. Bu sayede kabızlık riskinin azaltılmasında yardımcı olabiliyor. Ayrıca vücuttaki yağ yakma seviyesinin artmasında faydalı olabiliyor.

. Solunum ve astım sorunlarının komplikasyonlarını azaltma konusunda faydalı olabiliyor.

İBN-İ SİNA'DAN KARIŞIMIN TARİFİ…

İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği incir ve zeytinyağı karışımı, günümüzde de uzmanlar tarafından tavsiye edilebiliyor. Ayrıca İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği incir ve zeytinyağı karışımının tarifi şu şekilde;

Gerekli Malzemeler: 1 litre zeytinyağı ve 250 gram kuru incir.

Hazırlanışı: İncirler iyice yıkanır ve küp şeklinde kesilir. Ardından bir kavanozun içine koyularak üzerine zeytinyağı ilave edilir. Hazırlanan kavanoz 5 gün süre ile karanlık bir yerde muhafaza edilir. Süre tamamlandıktan sonra sabah ve akşam olarak 2 kere tüketilebilir.

Not: İncir ve zeytinyağı karışımının dozunda tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca alerji etkisi oluşabilecek ve herhangi bir sağlık problemi oluşabilecek kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.

 

 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir