Kiralık ev kalmayacak

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Berra TEDİK-KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

Pandeminin başladığı 2020 yılının mart ayından itibaren online eğitime geçen üniversitelerde yüz yüze eğitim yeniden başlıyor. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören 32 bin öğrencinin Bolu’ya gelecek olması emlak sektöründe hareketli bir dönemin başlayacağına işaret ediyor.   

Öğrenciler evleri boşalttı, yurtlar kapandı   

Pandemi döneminin uzaması ve okulların kapalı olması nedeniyle birçok üniversite öğrencisi kiraladıkları evlerini boşalttı. Şehir merkezinde bulunan özel yurtların büyük bir kısmı kapandı. Bolu’da emlakçılık yapan Ender Şener, Mustafa Öztaş, Refik Sapmaztürk 2021-2022 Akademik yılının başlamasıyla birlikte Bolu’ya dönecek öğrencilerin kiralık evlere talep göstereceğini ve öğrencilerin genellikle tercih ettikleri 1+1 evlerin talebe göre az olduğunu ve bu konuda sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Pandemi nedeniyle birçok kişinin toplu yaşanılan yerlerden uzak kalarak evlere talep göstereceğini söyleyen Mustafa Öztaş ‘’talep fazla fakat karşılayamıyoruz’’ ifadelerini kullandı.  

Bolu öğrenciyi dört gözle bekliyor 

(Ender Şener) Yeni bir dairede 700 liraya oturmak mümkün değil. En kötüsü bin lira. Hele hele şu sıra 1+1’lerde sıkıntı var. Bolu'daki öğrencilerin hepsi bizim evlatlarımız eğer ev sahibine iyi niyetle yaklaşırsan o da sana bir evlat muamelesi yapar. Ev her türlü bulunur.  

Talep fazla fakat karşılayamıyoruz 

(Mustafa Öztaş) Şu an için Bolu’da ciddi derecede kiralık daire sıkıntısı bulunmakta. Bu konuyu emlakçılar olarak kendi aramızda da konuşuyoruz. Üniversiteler açıldığında çoğu öğrencinin boşta kalacağını düşünüyorum. Özellikle 1+1 konusunda problemler var. Şu an için bile memur tayinlerine yetecek kadar ev yok elimizde. Talep çok fazla fakat karşılayamıyoruz ki öğrenciler de geldiğinde virüs olayından dolayı yurt vs. Tercih etmeyen öğrenciler çok olduğundan dolayı ben çok büyük sıkıntının olacağını düşünüyorum. Bu da olan dairelerin kira fiyatlarının yükselmesine yansıyacağını düşünüyorum.  1+1 evler şu an yapılmıyor maliyetleri karşılamadığı için büyük daireler daha çok tercih ediliyor. Neredeyse 2+1 daireler bile yapılmıyor çünkü bir oda150-200bin fiyat oynuyor. Dolayısıyla şu anda hep büyük daire ve lüks semtlerdeki daireler müteahhitlerin tercihi. Kira fiyatlarında boş olan 1+1 yeni daireler ortalama 1000 lira fiyatında, yeni 3+1 daireler bin 500’den başlayarak 2 bin- 2 bin 500 olarak değişiyor. 

Kaos yaşanacak gibi duruyor 

Refik Sapmaztürk Geçen hafta bu konu emlakçılar arasında gündeme geldi. Biz de öyle düşünüyoruz ki kesinlikle bir kaos yaşanacak gibi duruyor. Çünkü biz şu anda normal aileye ev bulmakta zorlanırken bir de bu kadar öğrencinin bir araya gelip ev arayışına girmesi baya bir sıkıntı yaratacaktır bu konuda. Pandemi döneminde birkaç tane yurt kapandı ve kapanacak duruma geldiler. Ondan dolayı özel yurtlar da kapanırsa eğer kesinlikle sıkıntı olacağını düşünüyorum. Kira fiyatları şu anda işlerin durgunluğundan dolayı 800-850 civarında bir banda yerleşti. Geçen senelerde 650-700dü ama her geçen gün yükseliyor. Eşyalı evler de bin lira ile bin 500 arasında değişiyor. Öğrencilerden dolayı yoğunluk olursa fiyatlar ne olur bilemiyorum.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir