Kasap olmayan eline bıçak almasın

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

1994 yılında kasap çırağı olarak başladığı meslek hayatına et işletme tesisi, restoran, Bolu Belediyesi Mezbahanesi ile hayvan pazarının işletmeciliğini de yaparak iş hayatında emin adımlarla ilerleyen Zerrin Yavuz Açıkalın daha evvel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen 2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi’nde Türkiye'de 10 kadın arasına girmeyi başarmış Bolulu iş kadını Zerrin Yavuz Açıkalın ödülünü Erdoğan çiftinin elinden almıştı.

MUTLAKA KASAP TARAFINDAN KESİLMELİ

Sektörün öncüsü ve hacmiyle Bolu’da sektörün lideri konumunda olan Bolu Birlik Et işletme sahibi Zerrin Yavuz Açıkalın, Kurban Bayramı öncesi vatandaşın kurban kesiminde dikkat etmesi gerekenler hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:

Kurban Bayramı’nda vatandaşların özellikle kendi başlarına kurban kesmemeleri gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum.  Kurban kesimi artık profosyonel şekilde yapılıyor. Bu işi bilen kasaplık belgesi olan bu işi hakkıyla yapan kişiler tarafından bu işin yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız eğer kurban kesimini mezbahanede yaptırmıyorsa mutlaka bir kasap tarafından kesilmeli. Birde artık Kurban Bayramı malum yaz ayına denk geliyor. Havalar sıcak olduğu için hayvanlar huysuz oluyor. Kasaplık belgesi olmayan, bu konuda bilgi sahibi olmayan, kişiler eline bıçak alıp kesim yapmasın.

KESİNLİKLE ÜST ÜSTE KONULMAMALI

Kurban etinin tüketiminin püf noktalarını anlatan Açıkalın, kurban eti tüketiminde en sağlıklı yöntemi şu şekilde tarif etti:

Biz bu konuda her zaman aynı uyarıyı yapıyoruz. Kurban eti kesildiği gibi hemen tüketilmemeli. En az bir gün dinlendirilmesi gerekiyor. Kanın akması, çekmesi, kendi kıvamına ve formuna ulaşması gerekiyor. Sıcak et, taze kesilmiş et, bir kere hemen işlendiğinde makbule geçmiyor. Eti kemikten ayırmak mesele oluyor. Et soğuduğu zaman daha kolay ayrılıyor. Sıcak işlendiği zaman ette yanma oluyor. Oldu ki mecbur kaldınız Kurban’ın birinci günü kesiminizi yaptınız, kesilen etler parçalara ayrıldıktan sonra kesinlikle leğene ya da konulduğu kaba üst üste konulmamalı. Mümkün olduğu kadar etler yayarak konulması gerekiyor. Dolaba sığdırılamıyorsa, kesinlikle serin bir balkonda söylediğimiz yöntemle muhafaza edilmesi gerekiyor. Kesinlikle üst üste konulmamalı. Üst üste konulan etlerin birbirine değen kısımlarında kahverengi bir görünüm oluyor yani ette yanma oluyor. Kurban kesilip baylandıktan sonra mutlaka etin tepside, leğende ya da dolapta yayılarak muhafaza edilmesi gerekiyor.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT

Açıkalın Bolu Valiliği tarafından alınan koronavirüs tedbirleri konusuna dikkat çekerek sosyal mesafe kurallarına kesinlikle uyularak Kurban ibadetinin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi:

Kurban kesiminde Valiliğimiz tarafından aldığı karar gereği kesim yapılan yerlerde kesinlikle yemek ikramının yapılmaması gerekiyor. Temaslardan uzak kalınması gerekiyor. Pandemiden korunmak için maskemizi takmamız ve sosyal mesafeyi kesinlikle korumamız gerekiyor. Biz şuan mezbahanede kesim yapıyoruz. Diyanet tarafından mezbahaneye imam atadı, hocaya vekâlet verilerek İslami kurallara tam ve doğru şekilde uyularak kesim işlemi yapılıyor. Kurban sahiplerinin mezbahaya kesinlikle girmesi yasak. Kurban sahiplerini, kurban kesimini yaptıktan sonra paylarını almaları için kendilerini bilgilendiriyoruz ve teslim ediyoruz. Böylece burada insan yoğunluğu ve risk ortamını en aza inmiş oluyor. Bu tedbirlerle virüsün yayılmasını önlemiş oluyoruz. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • ZEYNEP METE (2 yıl önce)
    Verilen bilgilerin insan sağlığı için olsukça faydalı olduğunu düşünüyoruz .teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    şimdi bu reklammıydı sosyal mesajmıydı anlayamadım
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir