Düzce mutfak sanatları merkezi'ni açmaya hazırlanıyor Bolu bakıyor

Düzce mutfak sanatları merkezi'ni açmaya hazırlanıyor Bolu bakıyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

www.duzcerota.com haber sitesinde yer alan habere göre, Düzce’nin en prestijli mekanlarından biri olması beklenen ‘Mutfak Sanatları Merkezi’nde sona gelindi. Merkez hakkında açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü “Düzce’mize uzun yıllar hizmet edecek, 81 çeşit yöresel lezzetlerimizin yer aldığı, modern bir tesis kazandırıyoruz” dedi.

ÖZLÜ, “GASTRONOMİ TURİZMİNE YÖN VERECEĞİZ”

İşletim hakkı Düzce Belediyesi şirketlerinden BelTURA.Ş.’ye geçirilen Bahçeşehir bölgesinde bulunan “Mutfak Sanatları Merkezi”  gastronomi turizmine yön verecek.  Mutfak Sanatları Merkezi hakkında çakılama yapan  Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Alanında uzman arkadaşlarımız projemizi bitirdi. İç dizaynı da tamamlanmak üzere, gerekli çevre düzenlemesi de yapıldıktan sonra kısa bir süre içinde inşallah bu mekânı hizmete sunacağız. Tesisimizin yemek menüsü Düzce’ye özgü yöresel lezzetlerinden oluşacak. Çerkez tavuğundan Konuralp pilavına, Boşnak mantısından Karalahana çorbasına, Köfteli dolmasından otlu tatlısına kadar tüm kültürel zenginliğimizi yansıtan menüler olacak. Gözümüz sunuma, damağımız lezzete doyacak. Düzce’de ne yenir, lezzete nerde doyulur, sorularına cevaben doğanın lütuf gibi ince ince işlendiği manzarada “Mutfak Sanatları Merkezimizde” herkesi ağırlayacağız. Düzce’mizin damak tadını tüm dünyaya tanıtarak gastronomi turizmine yön vereceğiz. Tesisimizde kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra sosyal etkinliklerde yapılacak. Aynı zamanda Mutfak Sanatları Merkezi ile eş zamanlı olarak ‘Düzce Yemekleri Kitabı’ çalışmalarımıza da başlamıştık. Tesisimizin açılışıyla birlikte kitabımızı kamuoyu ile paylaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

DÜZCE YAPIYOR BOLU BAKIYOR

Dünyaya aşçıları ve lezzetleri ile ün salan Bolu’da yöresel yemekleri bile tadabileceğiniz bir mekan yokken, gastronomide bir ismi ve iddiası olmayan Düzce mutfak sanatları merkezini açmaya hazırlanıyor. Uzun yıllar Yurdaer Kalaycı’nın kişisel girişimleriyle hizmet veren ‘Yurdaer Mutfak Sanatları Merkezi’nin de kapanmasının ardından, aşçılar diyarı diye anılan Bolu’da gastronomi adına bir merkez bulunmuyor.

Reklam
Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Faruk (4 yıl önce)
    Kastamonunun eski ilçesi Bolu:)
    %100
    %0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir