“Deli kestaneye” dikkat

Kestane sezonunun açılmasıyla birlikte çeşitli söylentilerde ortaya çıkmaya başladı. Yıllardır Pazar yerinde kestane satışı yapan Yakup Taşkıran, bazı yörelerden gelen kestanelerin haşlandığı ve soba üzerinde pişirilmesine rağmen kabuğundan açılmadığını, lezzetsiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, Düzce kestanesinin kilosunun 200 lira ile 300 lira arasında satıldığını söyledi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Haber: Kasım ŞAHİN

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bolu’da kestane satışları da başlamış oldu. Düzce, Kaynaşlı, Akçakoca ve Yığılca kestanelerinin çok lezzetli olduğunu vurgulayan Yakup Taşkıran; “Bizim bu coğrafyamızdan olan ve üretilen kestaneler en kalitelisidir. Şu anda kestanenin ufağı 200, orta boyu 250 ve iri olanı ise kilosu 300 liradan satılmakta” dedi.

FİYATLAR ARTAR

Taşkıran, kestanenin çoğunun ihracata gittiğini de belirterek; “Ürün bu sene az oldu. İhracatta olunca ister istemez fiyatlarda oynama olacaktır. Kestanenin kilosu ileri ki günlerde yüzde 50 oranında artması beklenmekte”

“DELİ KESTANE”

Tezgahında kurduğu soba üzerinde tava içerisinde kestaneleri pişiren ve hem kendi yiyip hem de müşterilere ikram eden Taşkıran; “Özellikle Bursa, Balıkesir ve Bandırma illerinin bazı bölgelerinden Bolu’ya deli kestane tabir ettiğimiz kestaneler geliyor. Bunları suda haşladığımızda veya soba üzerinde pişirdiğimizde kabuklarından ayrılmadığını görüyoruz. O zamanda verilen para boşa gitmekte. Halkımız bu bölgelerden gelen kestanelere itibar etmesinler ve satıcılara güvensinler. Deli kestaneye dikkat etsinler” açıklamasında bulundu.

 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir