
Haber: Kasım ŞAHİN
Kış aylarının gelmesiyle birlikte Bolu’da kestane satışları da başlamış oldu. Düzce, Kaynaşlı, Akçakoca ve Yığılca kestanelerinin çok lezzetli olduğunu vurgulayan Yakup Taşkıran; “Bizim bu coğrafyamızdan olan ve üretilen kestaneler en kalitelisidir. Şu anda kestanenin ufağı 200, orta boyu 250 ve iri olanı ise kilosu 300 liradan satılmakta” dedi.
FİYATLAR ARTAR
Taşkıran, kestanenin çoğunun ihracata gittiğini de belirterek; “Ürün bu sene az oldu. İhracatta olunca ister istemez fiyatlarda oynama olacaktır. Kestanenin kilosu ileri ki günlerde yüzde 50 oranında artması beklenmekte”
“DELİ KESTANE”
Tezgahında kurduğu soba üzerinde tava içerisinde kestaneleri pişiren ve hem kendi yiyip hem de müşterilere ikram eden Taşkıran; “Özellikle Bursa, Balıkesir ve Bandırma illerinin bazı bölgelerinden Bolu’ya deli kestane tabir ettiğimiz kestaneler geliyor. Bunları suda haşladığımızda veya soba üzerinde pişirdiğimizde kabuklarından ayrılmadığını görüyoruz. O zamanda verilen para boşa gitmekte. Halkımız bu bölgelerden gelen kestanelere itibar etmesinler ve satıcılara güvensinler. Deli kestaneye dikkat etsinler” açıklamasında bulundu.
 































