Dağ çileği altın değerinde: Kilosu 900 lira

Ülkemizde doğanın gizli hazinesi olarak bilinen ve Kaynaşlı, Bolu Dağı ve Akçakoca’da doğal ortamda yetişen dağ çileği altınla yarışır oldu. Yılda bir ay hasadı yapılan dağ çileğinin kilosu 900 mira oldu. Bolu pazarında satış fiyatı yüksek meyveler arasında Napolyon kiraz 500, bamyanın kilosu ise 300 liraya ulaştı.

Dağ çileği altın değerinde: Kilosu 900 lira
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Haber: Kasım ŞAHİN

Özellikle Bolu Dağlarında ormanlık alanlarda yetişen ve her yıl üretimi azalan dağ çileği, özellikle recep yapımında kullanıyor. Besin değeri çok yüksek olan dağ çileğinin reçeli de bir o kadar değerli. 300 gram dağ çileği reçeli 500 liradan satılırken, toplanması da çok zor olan dağ çileği, altın gibi değerli oldu.

Bolu Pazarında fiyatı en yüksek meyveler arasında Napolyon kirazının kilosu 500 lira olurken, 4 adet kiraz ise 40 miraya buluyor. Ayrıca, bazı vatandaşların sevmediği bamyanın kilosu ise 300 lira oldu.

DAĞ ÇİLEĞİNİN FAYDALARI

Bağışıklık sistemini güçlendiren yüksek C vitamini içeriği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı korur ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı direnç kazandırır. Ayrıca sindirim sistemine iyi gelir; yüksek lif içeriği bağırsak hareketlerini destekleyerek kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletir.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir