BU FESTİVAL KAÇMAZ!

BU FESTİVAL KAÇMAZ!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Haber: Elif ŞENTÜRK

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut bu yıl 34.sü gerçekleşecek olan Mengen Uluslararası Turizm ve Aşçılık Festivalini her sene daha farklı ve güzel yaptıklarını belirtti. Bulut festivale katılan misafirlerin sadece yemek yiyip müzik dinlemelerini değil, festivalin bir parçası olmalarını hedeflediklerini söyledi.

“HER SENE BİR ÖNCEKİ FESTİVALDEN DAHA FARKLI DAHA GÜZEL YAPIYORUZ”

Başkan Turhan Bulut, festivalin içeriği hakkında şunları söyledi: “Öncelikle Mengen 34. sünü gerçekleştireceğimiz, Uluslar Arası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalimiz 5 yıl boyunca her sene böyle geçti. Her sene bir önceki festivalden daha farklı daha güzel yapıyoruz. Bizim festivallerimiz özlenen ve beklenen festivaller haline dönüştü. Çünkü çok ciddi bir deneyim var. 34 yıl çok uzun bir süreç festival için. Bu süreç içerisinde eksileri ve artılarıyla artık insan odaklı Türkiye’de düzenlenen en büyük festival. Bakın bu festivalimize sadece ve sadece Ankara’dan 300 aşçı katılıyor. İstanbul, Adana, Antalya ve Türkiye’nin dört bir tarafından aşçılarımız geliyor. Biz aşçılarımızla bu festivalde de farklılıklarımızı festivale gelen konuklarımıza göstereceğiz. Bu festivalde 111 metre uzunluğunda şiş yapılacak. Bu festivalde Türkiye’nin çeşitli kentlerinin mutfakları kurulacak. Bunun adına bu sene Türkiye sofrası diyoruz. Türkiye sofrasında çok farklı tatlar yer alacak. Akşam çok güzel müzik etkinlikleri yapılacak. Bu müzik etkinliklerinde çok değerli sanatçılarımız var. Onur Akın Bey ve Ziynet Sali Hanım yer alacak. 2. Günde bizim yereldeki sanatçı arkadaşlarımızı çıkartacağız. Aziz Yiğit bekliyor şu anda dışarıda benimle görüşmeye gelmiş. Pazar günü öğleden sonra kültür bakanlığı sanatçılarımız sahneye çıkmadan önce yereldeki sanatçı arkadaşlarımızı çıkartacağız. Bir de her sene Pazar günü sabahleyin Mengen Halkı ile aşçılarımızla beraber mükemmel bir kahvaltıda hep birlikte olacağız. Sizleri de kahvaltıya davet ediyorum.”

“İNSANLARIMIZ FESTİVALİN İZLEYİCİSİ DEĞİL, ONUN BİR PARÇASI OLMALI”

Önümüzdeki yıl 35. yılı kutlayacağız. 35. yılı biraz daha farklı yapacağız. Yani artık festivalin formatı biraz değişmeli. İnsanlarımız sadece Mengen’de izleyen değil, onlarında festivalin bir parçası ev sahibi olması gerekiyor. Yani sadece sahneyi izleyip, kuyrukta yemek alıp giden olmayacağız. Biz de bu festivalin toplantılarını hemşerilerimizle yapacağız. Bunu yıl içerisine yayacağız ve daha farklı daha güzel bir festival olacak. Şimdi o kısma girmeyeceğim. Bu 34. festivaldeki güzelliklerle 35. festivalin anonsunu yapacağız.

“KADIN GİRİŞİMCİLER ÇOK ÖN PLANDA VE BİR KADIN KOOPERATİFİNİ KURACAĞIZ”

Başkan Bulut, Bolu mutfağının tanıtılması konusunda yapılması gerekenlere değinerek, “Bolu mutfağımız ve Mengen mutfağımız aynı. Benzer mutfaklarımız var. Bizim mutfağımızı çok iyi tanıtmamız için çok iyi mekânlarımızın olması gerekiyor. Bizim mesela yurt içi ve yurt dışında mutfak günlerine mutlaka katılmamız gerekiyor. Bizim kendi yöresel mutfağımızı bizim üretmemiz gerekiyor. Şimdi bakın biz üretimi seviyoruz Mengen Belediye’si olarak. Üretim ve istihdama yönelik ikinci 5 yılımız bunun üzerine kurgulandı. Seçim sürecinde de seçim bildirilerimiz de hep üretim ve istihdam var. Şimdi kadın girişimciler çok ön planda ve bir kadın kooperatifini kuracağız. 34. festivalde yani Cumartesi günü açılışını gerçekleştireceğimiz iki değerli eserimiz var. Beşler Mahallesi Kültür ve Taziye Evi, Türkbeyli Mahallesi Kültür ve Taziye evi. Bu Kültür ve Taziye Evlerinde kültürel anlamda bizim kendi değerlerimiz olan mutfak değerlerimizi, el işi değerlerimizi o inceliği hiç kaybetmeden biz bu kültür evlerinde üretimler yapacağız. Bizim yöresel peynirimizden, keşimizden, makarnamızdan, halışkamız ve eriştemizden, marmelat ve reçellerimizden çok güzel bir kadın elinin değdiği zaman neler olduğunu Mengen’de, ülkemizde ve yurt dışında tanıtacağız” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir