BOLULU AŞÇILARIN ASIRLIK BİRİKİMLERİ 'OSMANLI MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI' İLE YENİDEN HAYAT BULDU.... KİM DEMİŞ BOLU'NUN YEMEĞİ YOK DİYE! İŞTE SARAY MUTFAĞI

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleşen ‘’İmparatorluk Mirası Osmanlı Mutfağı Yemek Yarışması’’nda, İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde,(MTAL) 12 ilden 92 aşçı adayı öğrenci yarıştı. Yarışmada Bolulu aşçıların Osmanlı Saray Mutfağına kazandırdığı yemekler yeniden hayat buldu.

BOLULU AŞÇILARIN ASIRLIK BİRİKİMLERİ 'OSMANLI MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI' İLE YENİDEN HAYAT BULDU.... KİM DEMİŞ BOLU'NUN YEMEĞİ YOK DİYE! İŞTE SARAY MUTFAĞI
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Yağız Ekmen / İlayda Gül Demir / Tuğçe Akyüz

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen yarışmaya, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, okul müdürleri, jüri adayları, basın mensupları ve öğrenci velileri katıldı.

’Bolu’daki tüm otellerle aşçılık liselerimizi eşleştireceğiz’’

Yarışma hakkına TV Bolu'ya açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü, şu ifadelere yer verdi:
‘’Burada amacımız çocuklar üzerinde farkındalık oluşturmak. Gelenekselden getirdiğimiz yemekleri, Osmanlı’dan getirdiğimiz yemekleri, kültürümüzü, geleceğe taşıyabilmek. Böylece çocuklar üzerinde de bir ilgi uyandırmayı amaçlıyoruz. Bizim şehirimizde beş tane aşçılık meslek lisemiz var. Artı bir tane de meslekle ilgili aşçılık bölümümüzde var. Yakın gelecekte Bolu’daki bütün otellerle bu aşçılık meslek liselerimizi eşleştireceğiz ve protokol yapacağız. Hem geleneklerimizi taşımak hem yeni Bolunun yemeklerini tanıtmak adına bu çok değerli ve önemli olacak.’’

‘’Burada amacımız Osmanlı mutfak kültürüne dikkat çekmek’’

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Vural amaçlarının tarihi mirasımız Osmanlı mutfak kültürüne dikkat çekmek olduğunu belirterek, ‘’Burada amacımız aşçı adaylarımıza geçmişimizi tanıtıp geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlamak ve kıtalara hükmeden cihan imparatorluğu ecdadımızın Osmanlı mutfak kültürüne dikkat çekmek. Farkındalık yaratmak ve araştırmaya sevk etmek. Sektördeki aşçılarımızın deneyimlerini bunlarla bir araya getirmek, yeni nesil aşçılık eğitimlerini vermek başta olmak üzere fırsat ve imkanlarını sunmak.’’ dedi. 

 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir