Bu isimlerden en önemlileri arasında eski bayındırlık bakanlarından Turgut Gülez gelmektedir. Turgut Gülez, Türkiye Cumhuriyetinin en önemli yatırımları arasında yer alan Boğaziçi köprüsünün yapımı sırasında bayındırlık bakanı olmanın gururunu yaşamıştı.
Başbakan Süleyman Demirel 1969-1971 yılları arasında Bayındırlık bakanlığını Bolulu Turgut Gülez'e emanet etmişti.1970 yılında temeli atılan ve 1973 yılında hizmete giren Boğaz köprüsünün temelini atmak dönemin bayındırlık bakanı olan Turgut Gülez'e nasip olmuştu.1925 yılında Bolu'da doğan ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesini bitiren Gülez daha sonra ABD'ye giderek Teksas Üniversitesi Petrol Mühendisliği bölümünü tamamladı. İTÜ ve ODTÜ Öğretim Görevliliği, TPAO Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müşavirliği, Cumhuriyet Senatosu Bolu Üyeliği, XVII.ve XVIII Dönem Bolu Milletvekilliği ile Bayındırlık Bakanlığı görevlerinde bulundu.17 Ağustos 1996 tarihinde vefat etti.
Boğaziçi Köprüsü Cumhuriyetin 50. yılı törenleriyle birlikte 29 Ekim 1973’te açılmıştı.17.12.1969 tarihinde Bayındırlık Bakanı Turgut Gülez, düzenlediği basın toplantısında Boğaz Köprüsü projesini "en uygun ve düşük fiyatı" veren Alman, İngiliz Hochtief Cleveland firmasının kazandığını açıklıyordu. Boğaz Köprüsünün temeli 20 Şubat cuma günü Beylerbeyi Sarayı ile Deniz Astsubay Okulu arasında atılıyordu.21 Şubat 1970 tarihli Akşam Gazetesi Boğaziçi Köprüsünün açılışını ve Turgut Gülez'in açıklamasını okuyucularına şu şekilde aktarıyordu;
Akşam Gazetesi 21 Şubat 1970
İSTANBUL Boğaz Köprüsü'nün temeli dün Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki Beylerbeyi'nde yapılan büyük bir törenle atılmış, soğuğa rağmen kalabalık bir topluluğun izlediği törende Cumhurbaşkanı Sunay, Senato ve Meclis Başkanları, Başbakan Demirel, bazı bakanlar ile yüksek rütbeli komutanlar ve kordiplomatik de hazır bulunmuştur. Törende kısa bir konuşma yapan Başbakan Demirel Bu "bir siyasi yatırım değildir, Türkiye'ye lazımdır ve istismar vesilesi yapılmamalıdır" demiştir. Törende ilk konuşmayı İstanbul Valisi Vefa Poyraz yapmış, sözlerine "Boğaz Köprüsü'nün idealini gerçekleştiren Başbakanımız" diye başlamış ve köprünün gereği üzerinde konuşmuştur. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Dr. Fahri Atabey ile Karayolları Genel Müdürü Atalay Coşkunoğlu verdiği teknik rakamlarla köprünün üç sene içinde maliyetini kurtaracağını belirtmiştir. Coşkunoğlu köprünün açılmasıyla İstanbul'da trafiğin rahatlayacağını söylemiştir. Bayındırlık Bakanı Turgut Gülez de konuşmasında 20 yıl sonra köprüden net gelir olarak 500 milyon liranın temin edileceğini belirtmiş "Köprüye karşı yapılan tenkitler konunun iyice incelenmemesinden gelmektedir. İndi mütalaaların kıymeti yoktur." demiştir.
HATIRA PULU
PTT, Boğaz Köprüsü'nün temelinin atıldığı köprü için iki seri hatıra pulu çıkarmıştır. Pulların bir kısmında köprünün maketi, diğerlerinde ise köprünün umumi bir resmi bulunmaktadır.