Burak Cop saha çalışmalarını anlattı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Siyaset bilimci Doç. Dr. Burak Cop, Youtube'de yayınlanan Serhat Uçak’ın sunduğu Şimdi Haberler programına konuk olarak Bolu saha çalışmalarını anlattı. Bolu’daki saha çalışmalarında 4 ay öncesiyle bugünü karşılaştıran Cop CHP örgütünde Kılıçdaroğlu’nun adaylığının güçlü bir şekilde desteklendiğini dile getirdi.

HAKİKAT BU TARIM BİTİYOR 

Ne diyoruz tarım bitti. Bolu'nun Seben diye bir ilçesi var. Türkiye çapında elmalarıyla meşhur çok iyi bir elma üreticisidir. İlçenin girişinde de büyük bir elma heykeli var zaten. Seben’in en büyük 30 dönümlük bahçesinde elma üreten benim de eskiden beri tanıdığım bir büyüğümüz dedi ki bak ben bu bütün gördüğün elma ağaçlarına dozer sokacağım bunları yıkacağım yerine buğday ekeceğim çünkü buğday daha çok para kazandırıyor dedi. Neden dedim. Dedi ki bu meyve suluk elmaların kilosu bir buçuk lira, sofralık elmaların kilosu 5 lira işçilik kurtarmıyor, gübre kurtarmıyor, mazot kurtarmıyor hiçbir şey kurtarmıyor. İçim de kan ağlıyor ama sökeceğim yerine buğday ekeceğim diyor. Ondan öğrendiğim bilgiye göre Seben’de elma üretimi bitme noktasına gelmiş. Türkiye'de hakikat bu tarım bitiyor, tarım mahvoldu diyoruz bak somut bir örnek.  

KILIÇDAROĞLU’NUN OLASI ADAYLIĞI GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLENİYOR 

Bolu'nun birkaç ilçesini gezdiğimde daha çok tabi muhalif parti seçmenleriyle bir araya geldim. Bolu'nun Ankara’ya yakınlığından dolayı tabi Mansur Yavaşa bir teveccüh görmüştüm. Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ve adayları tarafından içtenlikle benimsenmiş. İstiyorlar hatta ve bir heyecan yaratmış. He ama şunu söyleyeyim gidip mesela İYİ Partililerle konuşmadım. Onlar ne der bilmiyorum ama en azından CHP örgütünde Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı güçlü bir şekilde destekleniyor. 4 ay öncesiyle karşılaştırdığımda bunu gördüm.  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir