BOLULU GENÇ GİRİŞİMCİ HEM DOĞAL ÜRÜNLER ÜRETİYOR HEM DE EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

26 yaşındaki girişimci Yunus Emre Kalaycı, eğitimini bir kenara bırakıp ailesinin tarım işine adım attı. Karabük Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Kalaycı, 3 yıl önce Karaköy Mahallesi'nde babasına ait 15 dönümlük araziyi meyve bahçesine dönüştürerek büyük bir başarıya imza attı.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Kalaycı, bu arazide ahududu, böğürtlen, frenk üzümü, çilek ve yaban mersini gibi orman meyveleri yetiştirmeye başladı. Hem doğal ürünler üretiyor hem de bölgeye ekonomik katkı sağlıyor. Bugün ise 20 kişiye istihdam sağlayan Kalaycı, bahçesini "halka açık bahçe" konseptiyle tasarlayarak, ziyaretçilere meyveleri dalından toplama fırsatı sunuyor.
Her hafta pazar günleri, saat 12:00 ile 18:00 arasında rezervasyon sistemiyle düzenlenen "İstediğin kadar ye, aldığın kadar öde" etkinliğine, özellikle çocuklu aileler yoğun ilgi gösteriyor. Aileler, bahçeye gelerek diledikleri kadar meyve toplarken, ürünlerin tadına da bakabiliyor.
Kalaycı’nın bu girişimi sadece tarıma olan ilgiyi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda yerel ekonomiye de büyük katkı sağlıyor. Ayrıca, orman meyveleriyle hazırlanan özel pastalar, bahçe ziyaretçilerine ikram ediliyor.
“BOLU’DA BU EKOSİSTEMİN DAHA DA GELİŞMESİNİ DESTEKLİYORUM”
Kalaycı yaptığı açıklamada; “Ailem yaklaşık 30 yıldan beri tarımla uğarşıyordu. Bende farklı bir girişim yapabilmek adına babama ahududu yada katma değeri yüksek ürünler üretelim dedim. Babam aslında Bolu’da standart bilinen patates, buğday, mısır gibi ürünlerin üretimini yapıyordu. Fakat katma değeri daha yüksek olduğu için orman meyveleri üretimi girişiminde bulunduk. Yaklaşık 15 dönümlük bir arazi üzerinde üretim yapmaktayız. Her sene üretim miktaırmız değişiyor. Bu sene hasılat miktarımız 15 ton. Yaklaşık 20 çalışanımız mevcut. Köyümüzden de gelenler çalışanlarımız var. Part-time çalışanlarımız da mevcut. İlerleyen süreçlerde üretim alanlarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Bolu’da bu ekosistemin daha da gelişmesini destekliyorum” dedi.
“İSTEDİĞİN KADAR YE ALDIĞIN KADAR ÖDE SİSTEMİMİZ”
Her hafta Pazar günleri 12:00-18:00 saatleri arasında istediğin kadar ye aldığın kadar öde sistemi yaptıklarını belirten Kalaycı “Bahçelerimizde Bolu’da olmayan farklı bir konseptle istediğin kadar ye aldığın kadar öde sistemimiz mevcut. Sadece Pazar günleri rezervasyonla saat 12:00-18:00 saatleri arasında ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organik orman meyveleri projesi kapsamında organik olarak üretim yapmaktayız. Herhangi bir kimyasal ve kimyevi madde kullanmadan temiz taze ve doğal üretim yapmaktayız” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir