
İşletme sahibi Halil İbrahim Uygun işletmeyi memleketine kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, İbrahim’in Yeri Garden Restaurant’ın QP GRUP ailesinin bir üyesi olduğunu belirtti.
Bolu ve Düzce illerinin bulunduğu konumları, ekolojik özellikleri, aynı zamanda doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turizmine kazandırma isteği ile bölgede çalışmalara başladıklarını söyleyen Uygun, “İbrahim’in Yeri Garden Restaurant adlı işletmemiz bunun için Gurubumuzun ilk adımıdır. Bolu ve Düzce coğrafi verimliliği ile birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiği verimli topraklardır. Özellikle Bolu ilimiz dünya mutfağına çok değerli şefler yetiştirmiş, akla ilk gelen meslek dalı aşçı kavramını oluşturmuştur. Fakat bu güzide ilimiz global pazarda gastronomi alanında hafızalara kazandırılacak bir ürünü ortaya maalesef çıkartamamıştır. Ana vatanımızda yapmış olduğumuz bu girişim ile bu çalışmalara yelken açmış bulunmaktayız” diye konuştu.
MENÜLER TİTİZLİKLE HAZIRLANIYOR
Menü hazırlarken önceliklerinin, bölgenin global pazarda tanıtımını sağlayacak besin zincirlerinden oluşmasını hedeflediklerini sözlerine ekleyen Uygun, “Bolu ilimizin yetiştirmiş olduğu yüzlerce değerli şefimizi bir araya getirip çalışmalar gerçekleştirdik. Düzce ve Bolu illerimizin yaylalarında yetişen kuzular, coğrafya için milli yiyecek niteliğinde karalahana, köylerimizde üretilen köy peynirlerinin, çeşitli baharatlar ile lezzetlendirilmesinden doğan bir köfte çeşidi oluşturduk. Bölgemizin konumunu temsil eden Bakacak mevkiinin ismini, oluşan bu lezzetli ürüne vererek, köftemizin adını ‘BAKACAK KÖFTESİ’ koyduk. Görsel, yazılı ve sosyal medya tanıtımları ile Bakacak Köftesini ülkemizin 81 iline tanıtarak, lezzeti tüm misafirlerimizin beğenilerine sunmaya başladık. Bu vesile ile Bakacak adını, coğrafyanın görsel güzelliklerini ve doğal besin zincirlerini tanıtmak, aynı zamanda da turizme kazandırmayı hedefledik” ifadelerini kullandı.
“7 GÜN 24 SAAT SİZLERİ BEKLİYORUZ”
Tüm Bolu halkını tesislerine beklediklerini belirten Uygun, “Tesislerimiz doğal köy kahvaltısı, Bolu Dağı’nın bir klasiği et ve mangal çeşitleri, ilimizin yetiştirdiği şeflerimizin mutfak hünerleri yöremizin klasiği tatlıları ile 7 gün 24 saat misafirlerini ağırlamaktayız. Atalarımızın yaşamış olduğu bu topraklar şahsımızın ve neslimizin özünü yansıtmaktadır. Bizim için bölgedeki varlığımızın amacı ticaretin ötesinde; varlığımıza vesile olan büyüklerimize, hemşerilerimize ve atalarımıza olan borcumuzu bir nebze ödeyebilmek, mesleki bilgi ve tecrübelerimiz ile katkıda bulanabilmektir. Bu vesile ile çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkür eder, mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimiz ile kutlarız” şeklinde konuştu.































