Zafer Partisi'nden sıra dışı vaatler..... Vatandaşların ilgisini çekiyor... Belediyeden personel çıkartacağız.....Parklardaki işletmeleri yıkacağız....

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Serdar Çuhadar ve Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, Bolu için hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerini anlattı. Projeler arasında, belediyede liyakata dayalı bir çalışma sistemi kuracaklarını söyleyen Bayrak, liyakat sahibi olmayan personelle yollarını ayıracaklarını ifade etti.

Zafer Partisi'nden sıra dışı vaatler..... Vatandaşların ilgisini çekiyor... Belediyeden personel çıkartacağız.....Parklardaki işletmeleri yıkacağız....
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Zafer Partisi İl Başkanı Serdar Çuhadar ve Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, Bolu Belediyesi'ni kazandıkları takdirde hayata geçirecekleri projeleri açıkladılar.  Projelerinin diğer adaylar tarafından da kullanılabileceğini belirten Serdar Çuhadar, önemli olan konunun Bolu olduğunu söyledi. 

Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak projelerini anlatmadan önce geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve Bolu Belediyesi'nin bankalardan toplamda 434 milyonluk kredi almasına yönelik oylamada Tanju Özcan'ın tutumunu eleştirdi. 29 meclis üyesinin olduğu oturumda 13 üyenin evet demesine rağmen 16 üyenin hayır oyu kullandığını hatırlatan Bayrak, “Başkan Tanju Özcan bir anda teklifin kabul edildiğini söyleyip apar topar salondan çıktı. Ertesi gün meclis üyeleri toplanarak basın açıklaması yapıp suç duyurusunda bulundu. 16 meclis üyesi hayır oyu kullandım diye dilekçe verdi. Şimdi görüyorum ki meclis tutanaklarına teklif onaylandı diye geçirmişler. Bakın o yalan kararın altına imza atan katip üyeleri sizlere de sesleniyorum. Göz göre göre bu yalan kararın altına imza atmayın. Hukuki süreç başladı. Hepsinin takipçisi olacağız. Diktatörler bile meclislerinde böyle saçma sapan hareketler içerisine girmiyorlar. Tabii bu panik durumunun nedenini biz biliyoruz” dedi. 

Zafer Partisi'nin projelerini Bayrak ve Çuhadar birlikte açıkladı. 

BOLU'NUN TEK KURUŞUNUN HESABINI SORACAĞIM

Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, “Belediye Başkanı Adayı olarak ilk sözüm; Vatandaş bilecek ki her kuruşuna kadar İlkay Bayrak belediyenin parasına kendi parasından daha fazla sahip çıkacak. Tek kuruş heba edilmeyecek. Her kuruşun hesabını vatandaşlarımıza vereceğiz.”

BANKAMATİK MEMURLARINI İŞTEN ÇIKARACAĞIM

Belediyeyi ziyaret eden adaylar kimseyi işten çıkarmayacaklarını söylüyorlar. Benim ikinci sözüm başkan seçilirsem belediyeye ne kadar eleman lazımsa alacağım liyakatlarına, performanslarına bakacağım. Geride kalan personelin tazminatlarını vereceğim ve de çıkaracağım. Belediye denilen yer iş kapısı değil hizmet kapısıdır. Minimum maliyetle maksimum hizmeti vatandaşa götürebilmektir"

BÜYÜK KREŞLER AÇILACAK 

Projelerini diğer adayların da kullanabileceğinin altını çizen Zafer Partisi Bolu İl Başkanı Serdar Çuhadar, “Bizim projelerimizi diğer adayları üzerine koyarak, eksikleri tamamlayarak kullanabilir. Biz hizmet noktasında Bolu halkının faydalanacağı projeleri üretiyoruz. Biz bu projemizi daha önce açıklamıştık. Bolu’da hangi işte çalıştığı farketmeksizin çalışan annelerimizin çocuklarını sabah ve akşam mesai sınırı olmaksızın belediye hem atanamayan öğretmenlerimizden hem de emekli öğretmenlerimizden oluşan tecrübeli kadroyla bu annelerimize evlatlarını gönül rahatlığı ile bırakabileceği kreşler  yapacağız.”

ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONLARI 

Çuhadar Türk gençlerinin ekonomik sorunlardan dolayı evlenemediğini belirterek, “Hayat şartları o kadar ağır ki genç kızlarımız aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyor. Çocuk düşünemiyor. Emanet edecek birisini bulamıyor. Gençlerimiz evlenemiyor. En düşük düğün salonu fiyatı 80-100 bin lira. Eğer Bolu halkı bize bu fırsatı verirse Bolu’ya 2 tane düğün ve etkinlik merkezi yapacağız. İkramlıkları gelin ve damat aileleri kendileri belirleyecek. Kuru bir salon ve sandalyeden ibaret olmayacak. Belediye güçlü bir belediye yeter ki kaynakları doğru analiz edilsin. Gençlerimiz bu düğün salonunu ücretsiz kullanabilecek. Tekrar belirtiyorum önceki projelerimiz gibi bu projeyi de diğer adaylarımız kullanabilir.”

BÜYÜK KÜTÜPHANELER 

Çuhadar Bolu'ya yakışan kütüphanelerin hızlı bir şekilde kente kazandırılması gerektiğini dile getirerek, “Bolu’nun  büyük kütüphane ile anılmasını istiyoruz . 32 bin tane öğrencimiz var. Bolu’nun tercih sebebi olarak belediye hizmetlerinin de dikkate alınmasını istiyoruz. Öğrencilere çalışma imkanı oluşturan bir belediye olmalı. Bolu’da birçok öğrenci yurdu var. Ama bakılınca tıp fakültesi öğrencileri 5 kişilik odalarda kalıyor. Mühendislik okuyan öğrenciler 5 kişilik odalarda kalıyor. Teknik olarak bu öğrencilerin başarılı olma şansları yok. Öğrencinin ulaşabileceği noktalarda çok büyük etüt merkezleri ücretsiz olacak. Gençlerle yaşlıları buluşturabilecek sosyal projelerimiz var.  Biz sosyal belediyeci olacaksak çay 2.75 lira olacak hem öğrenciye hem de emeklilerimize. Bolu’nun farklı noktalarında olacak. Emekliler halk ekmek kuyruğunda 1 lira indirim için sıra beklerken arkadaşı ile sohbet ederken içtiği çaya 80 lira ç vermesi mümkün müdür? Aynı ortamda genç üniversite öğrencisi arkadaşlarımızla hayat tecrübesi edinmiş emeklilerimizin olduğu bir ortamda nesiller arası tavsiyelerin aktarılması açısından çok kıymetli buluyorum bu projeyi.”

TOPLU TAŞIMA SORUNUNU BİZ ÇÖZERİZ….. OTOBÜSLERİMİZ YAMALI DANA GİBİ

Toplu taşıma konusunda Bolu'da büyük sıkıntı olduğuna dikkat çeken Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, Tanju Özcan Başkanlığındaki Bolu Belediyesi'nin toplu taşımada otobüs renklerini bile ayarlamaktan aciz olduğunu söyleyerek, “Bolu’da tolu taşıma planını ben çözeceğim. Bunun sözün veriyorum. Yıllardır büyük araba, küçük araba denildi. Vatandaş bu durumdan müzdarip. Herkes şikayet ediyor ama kimse çözmüyor. Bunu ben çözeceğim. İddialıyım. Bu sorunu çözebilecek Bolu’da tek aday benim. 5 sene oldu. Belediye otobüslerinin kurumsal kinliği yok. Her şehrin belediye otobüslerinin kurumsal kimliği var. Bizimkinde yok. Yarısı kırmızı, bir kısmı yeşil, diğer kısmı beyaz. Yamalı dana gibi dolaşıyorlar şehirde. Bu rezilliktir” ifadelerini kullandı. 

PARKLARA KURULAN KAFELERİ YIKACAĞIZ….PARKLAR HALKIN OLACAK

“Ben başkan olduğumda yeşil alanlar parklar işletme olmayacak. Yeşil alan parktır. Parklarda ticarethane dönemi kapanacak. Sözleşmeleri bittikten sonra hepsi yıkılacak. 1 metrekare fazla yeşil alan, çimen nasıl yapabiliriz? Bunun hesabına bakacağız. Parklara gelen insanlar bir şeyler içecekse termosunu içeceğini alır gelir. İnsanların ayakları çimene temas etmeli. Park budur. Biz bu anlayışı Bolu’ya tekrar getireceğiz. Fazla yer kaplamayacak sıcak su otomatı olur. İnsanlar alır kahvesini stresini atar.”

PAZAR TEZGAHLARI YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKACAK…. ÜRETEN ÇİFTÇİMİZİN OLACAK

“Bugün Bolu Pazarında tezgahlar yatırım aracı olmuş. 6 metrelik tezgahlar 3,5- 4 milyona satılıyor. Yeşillikçilerin olduğu yerde bu rakam 7 milyona kadar çıkıyor. Bu işin de yatırımcısı var. İnsanlar neye yatırım yapalım diye bazen düşünüyor.  Bu durumda Bolu'da pazar tezgahına yatırım yapmak en mantıklısı. Biz bunu değiştireceğiz. Orada satış yapan köylü çiftçi tezgah kirası ödüyor her ay. Rant kapısı olmuş tezgahlar. Zafer Partisi Belediyeciliğinde rant kapısı olan pazar tezgahları çiftçimizin üreticimizin olacak. Hem üreticimiz kazanacak hem de vatandaşımız daha ucuza sebze meyve satın alabilecek”

BELEDİYENİN EN GÖZDE BİRİMİ PROJE OFİSİ OLACAK 

Şu anda Bolu Belediyesi'nin algı ile yönetildiğini ifade eden Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlkay Bayrak, “İlkay Bayrak belediye başkanı olduğunda belediyenin en kıymetli birimi basın yayın birimi olmayacak. Biz algı ile şehir yönetmeyeceğiz. En gözde birimi proje ofisi olacak. Çok kapsamlı bir proje ofisi olacak. Profesyonel projecilerimiz olacak. Avrupa Birliği fonlarından hibe projeler araştırıp mutlaka onları uygulayacağız. Bunun yanında Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden en az 5 tane şehir belirlenecek çeşitli ülkelerde ama gerçekten oralarla proje alışverişi yapılacak. Çalışmalar yapılacak. 5 kardeş şehir ile anlaşma imzalayıp koordineli şekilde çalışacağız” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir