YÖREX fuarına davetlisiniz

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Her yıl artan ilgiyle devam eden ve bu yıl Antalya’da 10. düzenlenecek olan YÖREX fuarı hakkında Bolu TSO Başkanı Türker Ateş açıklamalarda bulundu. Ateş coğrafi işaretler konusunda Bolu’nun başvurduğu ürünlere dikkat çekerken fuarın bu konuda önemli olduğunu ifade etti.

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN VE SINIRLARI DA AŞAN BİR FUAR

Ateş TV Bolu’ya yaptığı açıklamada fuarla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı “Antalya Borsası tarafından başlatılan ticaret odalarımızın borsalarımızın ülke genelinde destek verdiği önemli bir fuar. 23-27 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Ülkemizden ticaret ve sanayi odaları, belediyeler çeşitli kurumlar bu fuarda yer alıyor. Bu 10. fuar olacak. Her geçen gün büyüyen ve sınırları da aşan bir fuar gerçekleşiyor. İlimizde özellikle coğrafi işaretler olan ve yöresel olan ürünleri sergileyebileceğimiz iller arasında yarışmaların olabileceği güzel bir fuar.

İLİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA NOKTASINDA BİR ADIM ATMIŞ OLDUK

Bildiğiniz gibi ATO (Ankara Ticaret Odası) tarafından düzenlenen bir organizasyonda ilimiz adına katılarak orada coğrafi işaretleri anlattık. Yaklaşık 30 tane ürünümüzün başvurusu var. 3 tanesi tescilli 2 tanesi de askı aşamasında. Her geçen gün illerden coğrafi işaretler konusunda başvurular artıyor. İlimizde oda olarak biz bu konun sorumluluğunu aldık, 12 tanesinin başvurusunu yaptık. Sayımızda arttırmak istiyoruz. İlin değerlerine sahip çıkma noktasında bir adım atmış olduk. İlçelerimizde bu konuda seferberliğe çağırdık. Son zamanlarda ilçelerimizde de hareketlenmeleri görüyoruz. Coğrafi işaretleri alan ürünlerin katma değerleri de yüksek. Umut ediyorum ki bu duruma sahip çıkabiliriz. İl olarak ulusal ve uluslar arası ölçekte bir yere gelebiliriz.

BAŞVURULARA GİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Tabi ilde sadece coğrafi işareti almış olmak bir şey ifade etmiyor. Ülkeyi de aşan uluslararası ölçekte bu durumun tescillenmesi gerekiyor. Bu senede 10 adet coğrafi işaret tescili olacak Avrupa’da. Onun müracaatı olacak bizde o başvuru içeriğine girmek için mücadelemizi vereceğiz. Bütün vatandaşlarımızı Antalya’da gerçekleşecek olan fuara davet ediyoruz. Bu fuar bizim için önemli. Bu fuara katılımcı olan firmalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Belediyelerimize de teşekkür ediyoruz. Bolu belediyemiz orada ilçe belediyelerimizde var. MARKA tarafından organize edilen Kalkınma Ajansımızın standı altında yer alacağız. Umut ediyorum ki güzel bir çalışmaya imza atacağız. 5 il olarak yer alacağız. Umut ediyorum güzel bir fuar gerçekleşecek.  

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir