Yıldız Boya Ltd. Şti yetkilisi Bahattin Yaman ile haksız suçlamalara hedef gösterilen Kenan Yaman'dan Açıklama geldi;

DÜŞMANIN BİLE ONURLUSU GEREK!

Yıldız Boya Ltd. Şti yetkilisi Bahattin Yaman ile haksız suçlamalara hedef gösterilen Kenan Yaman'dan Açıklama geldi;
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Yıldız Boya Ltd. Şti. yetkilisi Bahattin Yaman, son günlerde kendine ait “STELLA” markasına yönelik yapılan haber ve duyurulara karşı açıklama yaptı. 

“Öncelikle başta Bolumuz ve ülkemiz için üretim yapan, gelişen, geliştiren, faaliyet gösterdiği sektörde istihdam sağlayan bir firmayız. 

Bizleri gündemden hiç düşürmeyen, kelime oyunları yaparak, mali bedeller ödeyip haber yaptıran bianca boyaya teşekkürü borç biliriz. 

Kısa ve öz olarak 

 Yıldız Boya Ltd. Şti. Adına tescilli ‘STELLA’ markasını üretip satmaktayız,  karşı firmanın markası ‘BİANCA STELLA’ dır. 

Ambalajlar, boya ve birçok sektörde herkesin kullandığı standart ürünlerdir.

Sayısını bizimde takip etmekte zorlandığımız “acaba nerden tutturabiliriz” düşüncesiyle her sabah yeni fikirlerle açılan davalar ve firmamızın açtığı marka, marka hakkına tecavüz davaları karşılıklı olarak sürmektedir.

Ellerinde yapacak çok birşey olmadığı için olsa gerek firmamıza karşı algı operasyonları ve karalama faaliyetleri sürdürerek bizleri yıldırmaya çalışmaktadırlar.

Bianca boyanın sahipleri Mehmet ve Veysel Bey markalarının reklamını, kendilerine ait olmayan bir şekilde ‘stella’ olarak kullandılar.  Oysaki kendilerinin tescilli markası açıkça bianca stella’dır. Markayı satın almak için görüşmek istediler, işyerimize geldiler. Memleketimizde ağırladık, yemek yedik. Daha sonra bizleri davet ettiler, icabet edip İstanbul’a gittik. Memleketimizin köy ekmeğini, Yeniçağamızın meşhur kolonyasını, bolumuzun çikolatasını hediye ettik. Tekrar Tescilli markamızı satın almak istediler; uzlaşma taraftarı insanlar olmamıza rağmen basit ve küçümseyici teklifler yaptılar ve anlaşma sağlayamadık. 

Anadolu insanı olarak, büyüklerimizden görüp bellediğimiz gibi edep ve adap ile ticari faaliyetlerimize devam ettik bundan sonrada bu çizgimizden şaşmayacağız.

Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş derler, diğer firma sahiplerini de  aynı onurlu tavır ve davranışlar üzere davalarına  ve ticaretlerine devam etmeleri tavsiye etmekteyiz. 

Dememiz o ki; biz Bolunun Yeniçağa ilçesinde yerli üretim yapan bir aile şirketiyiz. Ahi terbiyesi ve ticari etik kurallar çerçevesinde ticari faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 

Kendi işimizle uğraşıp her zaman bir adım ileri giderek memleketimize ve ülkemize  faydalı olmak tek gayemiz olmakla evlerine ekmek götüren ne kadar çok çalışanımız olursa bizde o kadar mutlu oluyoruz.

Burada “küçük balık büyük balığı yer” misali kendini rakip sayan firmanın ahlak kaidelerini yok sayarak, ticari nezakete uymayan,  aklını yitirmişçesine gözünü karartarak, dört bir koldan müşterilerimizi kışkırtıp, tereddütte bırakmaya çalışan ve bizleri haklı davamızda yıldırmayı asli gaye edinen, sinsi ve sermaye gücüne dayalı psikolojik baskı ve algı operasyonları ile yıldırıp sonunda tarafımızın “biz tükendik artık alın sizin olsun” dememiz bekleniyorsa bilinmeli ki bu yol, yolun gittiği ve dahi bittiği yere kadar uzayan bir yoldur. 

Biz 30 yıllık mesleki tecrübe ve birikimden damıtıp ortaya çıkardığımız,  gerekli bedelleri ödeyerek Türk Patent Enstitüsü tarafından resmi müracaatlarını tamamlayarak aldığımız Yıldız Boya adına tescilli markamız olan stella markalı ürünleri satmaktayız. En doğal hakkımız olarak önünde altında üstünde başka bir ibare bulunmayan markamız sadece ‘STELLA’  olup, ambalajlarımızda da sadece ‘STELLA’ yazmaktadır. 

Tüm adli mercilerin ve yine mahkemelerin kararlarına karşı her vatandaşın itiraz-istinaf-temyiz-kanun yararına bozma vs çok yönlü  müracaat hakkı olmakla beraber, hevesle geçici mahkeme kararlarının sahibinin sesi kişi ve kurumlar vasıtasıyla paylaşıp durulmasının ne denli çiğ ve zavallı bir yaklaşım olduğu geleneklerimiz gereği herkesin malumudur. Bilinir ki bir çiçekle bahar gelmez, ve yine bilinir ki kimse kimseye hakkını yedirmez.   

Adelet ve hukuk adil olarak işlediği sürece davamızda haklı olduğumuza hep birlikte şahit olacağız. Çünkü gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır…

Kamuoyuna ve boya sektöründeki meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur…”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

3 yorum yapılmış

  • Sakaryalı esnaf (1 ay önce)
    Sizin gibi dürüst esnaf kaldımi diye düşünüyorum sizinle alış veriş yapıyorum ve devam etmekteyim Sakaryalı esnaf olarak her zaman tercihimizsiniz teşekkür ederim Bahattin bey iyiki tanımışım sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet (1 ay önce)
    Madem haksızlığa uğradınız devletin mahkemeleri niye size HAPİS cezası verdi? Niye size 500 bin tedbir kararı verdi? Niye savcı ve polis deponuza baskın yapıp ürünleri topladı devlette bu ürünlere el koydu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan karakütük (1 ay önce)
    Tanıdığım en dürüst aile ve esnaf bu arkadaşlardır.Davalarinda sonuna kadar haklılar.Hz Allah her zaman doğrunun yanındadır vesselam
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir