Yeni parti kurmayı kiminle görüştü?

Yeni parti kurmayı kiminle görüştü?
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Geçmiş dönemde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi varisi olarak görülen Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'ın yeni parti süreci şekillenmeye başladı. Ak Parti'den istifa ederek yeni bir yol arayışına giren Ali Babacan'ın parti teşkilatlanmasıyla ilgili ilk adımlar atılıyor. Yeni partide yer alacak kurucu unsurlar ve teşkilat yapılanması ile ilgili yerel yoklamalar başladı. Babacan kurmayları aracılığıyla yeni parti için hangi isimlerle yola çıkılacağı ile ilgili istişare görüşmesi yapıldığı bilgisine ulaşıldı. İl yoklamalarının gerçekleştiği süreçte görüş alınan isimler sır gibi saklanıyor.

KİMSENİN DİKKATİNİ ÇEKMEDİLER

Bolu'da yapılan ilk görüşme adımları ile ilgili geçtiğimiz hafta perşembe günü bir hareketlilik yaşandı. Kamuoyundan sır gibi saklanan görüşme mekanı kimsenin aklına gelmeyeceği bir yer olarak belirlendi. Perşembe günü öğleden sonra Köşe Döner'de gerçekleşen görüşmede Ak Parti'de geçmiş dönemde aktif rol almış bir isim yer aldı. Görüş almak için gelen yeni parti kurmayı dikkat çekmemek için makam aracından inerek tek başına görüşme mekanına geldi. Yapılan toplantıda parti kuruluşu için uygun isim ve partinin yol haritası ile ilgili görüşmeler yapıldı. Yeni kurulacak partinin görev sorumluluğunun kimlere teslim edilmesi gerektiği hakkında isim listeleri oluşturuldu. Yeni dönemde gönüllü olarak partide aktif görev alacak isimlerin icraatlarına bakılacağı öğrenilen diğer bilgiler arasında yer alıyor. Görüş alınan kişi daha evvel bu konuda sosyal medyada Ak Parti'de duyulan rahatsızlığı ve küskünler ilgili mesajını vermişti.

BABACAN'IN ABANT ZİYARETİ TESADÜF DEĞİL

Ali Babacan'ın hafta sonu gerçekleştirdiği Abant ziyareti tesadüf olarak görülmüyor. Babacan'ın ailesiyle birlikte stres atmak için geldiği Abant tatilinin ötesinde parti kuruluşu ile ilgili ilk görüşmelerin yer aldığı Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Bolu'da ve diğer illerde görev alacak kişiler hakkında görüş aldığı  diğer gelen bilgiler arasında.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • SEDATErdemir (4 yıl önce)
    Bu yazıda haber netede? Herşey gizli.
    0
    0
    Yanıtla
  • melungeon14 (4 yıl önce)
    Alaattin olmasın..
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir