"Yaptıklarımdan çok pişmanım" dedi müebbetten kaçamadı

Eski nişanlısının evine balkondan girerek evde bulunan Beyazıt Bestami Ay’ı (24), bıçakla öldüren, ağabeyi Muhammet Ay’ı bıçakla yaralayan 29 yaşındaki Sefa Candan’ın, müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Tabaklar Mahallesi’nde 1 yıl önce meydana gelen olayda ayrıldığı eski sevgilisi Makbule Turgut’un evine balkondan girerek, evde bulunan Muhammet Ay ile kardeşi Beyazıt Bestami Ay’ı mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile sokak ortasında ağır bir şekilde yaralamış, Bestami Ay, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Bolu’dan kaçarak Ankara’ya giden ve orada yakalan Candan, cezaevine gönderilmişti.


“MAĞDUR AİLEDEN ÖZÜR DİLERİM”
İstemeyerek katil olduğunu ve buna sebep olan kişinin eski sevgilisi Makbule Turgut olduğunu belirten tutuklu sanık Sefa Candan, “Olay günü birkaç arkadaş Sakarya’ya eğlenmeye gittik. Gece geç saatlerde eski nişanlım ve evlilik hazırlığı yaptığım Makbule’nin bir eğlence merkezinde eğlendiğine dair sosyal paylaşımdan fotoğrafları geldi. Bunun üzerine Bolu’ya döndük. Birlikte yaşadığımız eve geldim ve kapının zilini çaldım kimse açmadı. Tam geri dönerken bir erkek sesi duydum, yine seslendim. Açan olmayınca balkon kapısından eve girdim. Eski nişanlımı tanımadığım bir erkekle gördüm. Bu sırada kavga çıktı. Arkamdan da biri bana saldırdı. Mutfağa kadar kavga devam etti. Elime geçen siyah saplı bir bıçakla kasıtsız olarak sağa sola saldırdım. Amacım, adam öldürmek ve yaralamak değildi. Tamamen korkutmak maçıyla yaptım. Sonra kavga sokağa taştı. Ondan sonra kaçıp Ankara’ya gittim ve orada yakalandım. Yaptıklarımdan çok pişmanım. Mağdur aileden özür dilerim. Bu olaylar evlenmek üzere olduğum nişanlım yüzünden oldu. Hatta evlenmek için gün bile almıştık. Şahsın öldüğünü ise Ankara’da polislerden öğrendim” ifadelerini kullandı.


“PARFÜM ŞİŞESİYLE KARDEŞİME SALDIRDI”
Duruşmaya mağdur sıfatıyla katılan ve olayda yaralanan, öldürülen Beyazıt Bestami Ay’ın ağabeyi olan Muhammet Ay da, “Makbule benim eski sevgilim olur. Kendisiyle bir müddet sevgili olduk. Ama ben kendisinin nişanlı olduğunu ve evlenmek üzere olduğunu bilmiyordum. Sefa isimli şahsı da tanımam. Olay akşamı biz de eğlencedeydik. Geç vakit olduğu için evimizde uzak olduğu için kardeşimle ben Makbule’nin evinde kalmaya karar verdik. Gecenin bir vakti, kapı çaldı ve küfür ile tehditler yağdırmaya, hatta bizi öldüreceğine dair sözler söyledi. Ardından balkondan eve birisi girdi. Yatak odasında bulunan parfüm şişesiyle bana ve kardeşime saldırdı. Mutfaktan ekmek bıçağını alarak bizi bıçaklamaya başladı. Ben de kalbimden ve kollarımdan bıçaklandım. Kardeşim daha çok bıçak darbesi aldı. Olay sonrası sanık kaçıp gitti. Kardeşim ise kan kaybından hastanede hayatını kaybetti. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir