VİCDANSIZLAR..... Mukavemet testi yapmadan sağlam raporu vermişler

İlimizde faaliyet gösteren bir beton laboratuvarı hakkında beton numunelerine uygulaması gereken standart mukavemet testini uygulamadan sağlam raporu verdiği iddiasıyla inceleme başlatıldı. Laboratuvarın Seben'de yeni yapılan okul binasından alınan numuneyi mukavemet testine sokmadan rapor düzenlendiğinin tespit edilmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Kamuoyu birinci derece deprem bölgesinde yer Bolu'da bu gibi durumların kabul edilemez olduğu konusunda hemfikir.

VİCDANSIZLAR.....   Mukavemet testi yapmadan sağlam raporu vermişler
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam


Bolu'da faaliyet gösteren bir beton laboratuvarı hakkında sahte rapor düzenlediği iddiasıyla inceleme başlatıldı. Seben ilçesinde yapılan Seben Çok Programlı Lisesi binasından alınan beton numunelerinin kırılmadan yüksek mukavemetli gösterilerek raporlandığı iddia ediliyor. Geçen yıl başka bir laboratuvar firması tarafından testleri yapılan Seben Hükümet Konağı binasının beton değerlerinin düşük olması nedeniyle yıkılmıştı.

Aynı beton santrali farklı sonuçlar

Hem Hükümet Konağı'nda hem de Seben Çok Programlı Lisesi inşaatında aynı beton santralinden alınan betonun kullanıldığı, okuldan alınan numunelerin mukavemet testine sokulmadan sağlam raporu verildiği diğer iddialar arasında. Hükümet Konağı'ndan alınan numunelerin başka bir laboratuvarda mukavemet testine sokulmasının ardından beton kalitesinin standartların altında olduğu tespit edilmiş, ortaya çıkan sonuç neticesinde Seben Hükümet Konağı inşaatının yıkımına karar verilmişti.

Mukavemet testine sokulmayan beton örnekleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde

Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne şikayet dilekçeleri verildiği ve müdürlüğün harekete geçtiği belirtiliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün teste tabi tutulmadan fakat test edilmiş gibi gösterilen numunelerin üzerinde detaylı bir inceleme başlattığı, söz konusu bina ile ilgili durumun alınacak karot örneklerinden çıkan raporlar sonucunda netlik kazanacağı edinilen bilgiler arasında.

İnsan hayatı ile oynuyorlar

Aynı laboratuvar hakkında geçmiş yıllarda da benzer şikayetlerin geldiği, vatandaşlara ait binalarda da sahte beton ve demir deney raporu düzenlediği yönüne şikayet dilekçeleri bulunduğuna dair iddialar kamuoyunu rahatsız ediyor. Uzmanlar Bolu gibi 1. derece deprem kuşağında yer alan şehirlerde, sahte beton ve demir raporlarının binaların yapısal bütünlüğünü tehlikeye atarak ciddi riskler oluşturacağını belirtiyor. Vatandaşlar, yetkililerden denetim mekanizmasının iyi bir şekilde çalıştırılmasını, konunun ciddi bir şekilde ele alınmasını ve şeffaf bir süreç yürütülmesini talep ediyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

4 yorum yapılmış

  • Fadıl demirel (7 saat önce)
    Kamu binalarında bile böyle denetimler yapılıyorsa kim bilir bizim oturduğumuz binalar nasıl kontrol ediliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper ataman (7 saat önce)
    Hangi firmalar bunu yapıyor okullar nasıl bir ticari ilişkiler için kullanılıyor bunlar neden bakanlık veya savcılık yoluyla inceleniyor siyasiler bu konuların üstlerini nasıl kapatıyor hepsi incelenmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yılmaz (2 gün önce)
    Gelde Bolu'-dan ev al şimdi. Hangi firma acaba açıklanmalı bu. Onun yaptığı binalarda denetlenmeli
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Necati Türdü (2 gün önce)
    Yazıklar olsun. Kime güvenicez kurumlar da böyle yaparsa
    %100
    %0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir