"Ver yesin, yat uyusun" dönemi bitmiştir!

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu Bolu İYİ Parti binasını ziyaret ederek İYİ Partinin kontenjanından belediye meclis üyeliğine seçilen Mansur Şen, Ahmet Yılmaz, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan’a parti rozetlerini taktı. Rozet takma törenine İYİ Parti İl Başkanı Ahmet örnekbaş ve çok sayıda partili katıldı. Tören öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve İyi Parti Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen önemli açıklamalar yaptı.

KUTUPLAŞTIRAN DEĞİL KAYNAŞTIRAN OLMAK İSTİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu şu değerlendirmleri yaptı "Türkiye’nin yoğun bir gündemle karşı karşıya bulunduğu herkesin malumudur. Ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız, hem ekonomik alanda hem dış politika alanında sosyal alanlarda da birçok derin problemin çözümüyle baş başa bir ülkede hayatımızı devam ettiriyoruz. İYİ parti olarak yerinde doğru ve faydalı bir muhalefeti yaşama geçirmek adına da üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret sarf ediyoruz. Siyaseti sıradan bir iştigal alanı olarak değil, bir hizmet alanı olarak görüyoruz. Türkiye sıklıkla referandum yaşayan, yerel genel seçimleri tekrarlayan bir ülke konumunda. Dolayısıyla bu seçimlerde zaman içerisinde toplumsal bazı gerginliklere vesile oluyor. Bu ziyaretler bir anlamıyla kutuplaşmış olan toplumumuzun kutuplaşmayı terk ederek kaynaşma yolunda doğru adımlar atmak üzere gerçekleştirilen toplantılar olarak algılansın. Toplumun bütün kesimlerini birleştiren, kucaklaştıran, iyilik üzerinden siyaset yapan bir parti olma özelliğimizle de her geçen gün temayüz ediyoruz. Türkiye’nin sorunları olur da Bolu’nun sorunları olmaz mı?  Elbette ki Bolu’nun da sorunları var. Bu konuyla alakalı bilgi sahibi olmak adına biraz evvel Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Karşılıklı olarak hem Türkiye’nin meselelerini hem Bolu’nun meselelerini tartıştık. İYİ Parti'nin CHP ile birlikte gerçekleştirdiği Millet İttifakının ruhuna uygun adımlar atılmış olması da tarafımızdan memnuniyetle karşılandı. Biliyorsunuz seçilmiş belediye meclis üyelerimiz var. Belediye meclis üyelerimiz bu zamana kadar İyi Parti üyesi olarak seçildikleri Millet ittifakının bir bireyi olarak CHP’li üyeler olarak Bolu belediye meclisinde temsil ediliyordu. Bu vesileyle de hazır gelmişken de onların İYİ partiye geçişleri adına bir güzelliğe yerinde şahit olalım dedik. O sebeple buradayız.

TÜRK SİYASETİNİN A TİPİ HİSSESİDİR İYİ PARTİ

İyi Parti olmasaydı Türkiye ne olurdu?  Sorusu aslında Türk siyasetinde İyi partinin ne olduğunu ortaya koyuyor. Biz kurulduğumuzdan beri çok büyük zorluklarla karşı karşıya bırakılmış siyasi partiyiz. Kurulma aşamamamızda "Kurulamaz" dediler, seçime girme aşamamızda "Seçime katılamazlar" dediler. Türkiye çapında teşkilatlanamaz dediler. Kurulduğumuz andan itibaren hem havuz medyası hem de iktidar yandaşları tarafından çok ciddi tarizlerde ve iftiralara muhatap bıraktılar. Düşünebiliyor musun bir şirket %90 hissesi başkasının elinde ama %10’luk bir hisse var. O %10 hisse şayet A tipi bir hisseyse o %10’a sorulmadan hiçbir adım atılmaz. Türk siyasetinin A tipi hissesidir İyi Parti. O sebeple geride bıraktığımız süreçte yapılmış ne kadar doğru iş var ise iyi Partinin Türk siyasetindeki varlığından kaynaklıdır. İktidarın demokratik yol ve yöntemlerle yenilebileceği hissiyatı iyi partinin doğru ve stratejik hamleleriyle düşünceden eyleme dönüştürülmüştür. Meselenin bu yönüyle telakki edilmesini arzularım. İyi Partinin akıbeti ne olacak? Ben size söyleyeyim çok iyi olacak. Türkiye’de bu iktidarın yegane alternatifi İyi partidir. Bakın Türkiye’de neler oldu? İktidarın yenilebilme hissiyatı oluştu, demokratik yol ve yöntemlerle birtakım görev değişikliklerinin temin edileceği anlaşıldı. İktidar partisinin içinde bile demokrasi yaşama geçti orada yeni yeni siyasi partilerin oluşmasından bahsedilebiliyor. Türkiye çok sesli hale geldi. Genel başkanımızın ifadesiyle ‘ Ver yesin, yat uyusun’  muhalefet anlayışı terk edildi. Muhalefet uygun bir biçimde yapılıyor. Ülkenin temel meselelerinin çözümü noktasında iş birliği gerekiyorsa iş birliği yapıyoruz. Ama Türkiye’nin umumi menfaatleri noktasında sıkıntı yaratabilecek birtakım adımlar atıldığında da muhalefetimizi ortaya koyuyoruz. İYİ Parti TBMM’ye geldikten sonra artık iktidar tarafından parlamenter demokratik sistem değişmiş olmasına yeni bir sistemin yürürlüğe girmiş olmasına rağmen bakanlığıyla, komisyon üyeleriyle, bürokratlarıyla o kanun tekliflerini parti gruplarına grup başkan vekillerine ve parti yöneticiliklerine danışmak mecburiyetinde kalıyorlar. Bu bizim demokrasiye getirdiğimiz çok büyük bir katkıdır. Dediğim gibi şeytan taşlamaktan tavafa fırsat bulamamıştık. Şimdi önümüzde geniş bir zaman var. İyi partinin farkını herkese fark ettireceğiz Allah’ın izniyle.

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ ADINA DA GÜZEL ADIMLAR ATILACAĞINA İNANCIM TAM

Dervişoğlu'nun ardından söz alan İYİ Parti İl Başkanı AHmet Örnekbaş  şunları söyledi " 31 Mart seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti millet ittifakı yaparak Bolu’da bir değişimi gerçekleştirmiştir. 16 yıldır süregelen Adalet Ve Kalkınma Partisinin yerel yönetimlerimdeki iktidarına Bolu merkezde bu işbirliği sayesinde son vermiş olduk. Bu iş birliği neticesinde partimizde 4 arkadaşımız asil listeden 1 arkadaşımız yedek listeden belediye meclis üyeliği hakkını kazandılar. Bu toplantıdaki amacımız bu işin resmiyet kazandırarak iyi partiye geçişlerini sağlamak ve bundan sonra belediye meclisindeki çalışmalarını iyi parti kimliği ile devam etmelerini sürdürmektir. Hizmet anlamında bizim arkadaşlarımızın elinden geleni yapacaklarını, Bolunun seçimlerde anlatılan bilinen ve bizim gözlemediğimiz sorunlarını çözme yolunda elinden gelen gayreti göstereceklerine inancımız tamdır. Bu aşamada belediyemize ve meclis üyelerine yardımcı olmak anlamında il ve ilçe başkanlıları olarak mahalle muhtarlarımızı ziyaret ediyoruz. Sorunları raporluyoruz. Önümüzdeki günlerde hem meclis üyelerimiz hem de belediyedeki yetkili arkadaşlar ile paylaşacağız. Sorunların çözülmesi adına da güzel adımlar atılacağına inancım tam. Rozetleri takılacak arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Partimizin bu güne kadar gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma kurucu il başkanımız Mehmet aydın kardeşimize teşekkür ediyorum

İNŞALLAH BU GÖREVİ DE LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Toplantıda son olarak konuşmayı  Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen yaptı. Şen; “Sayın genel başkan yardımcımızla biz bir müddet kader arkadaşlığı yaptık. Ulvi hislerle değeri bir davanın temsilciliğini yapmaya çalıştık. O maceralar ayrı maceralar. Şu anda burada birlikteyiz, sizlerle birlikte İyi Partiye gönül verenlerle birlikte bir yolculuğa çıktık hep beraber. 31 Mart seçimlerinden sonra Millet İttifakı gereği biz Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile meclise girmiştik. O günden bugüne de bu şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Büyük bir başarıya imza attık seçimlerde. Seçimlerde aldığımız sonuçlardaki en büyük katkılardan biri de sizindir. Sizlerin sayesinde biz bu görevlerdeyiz. İnşallah bu görevi de layıkıyla yapmaya çalışacağız. Arkadaşlarımız da özverili bir şekilde kendilerine verilen görevleri yapmaya çalışıyorlar. Bizler için de yeni bir konu.

MİLLET İTTİFAKININ BİRLİKTELİĞİ GAYET GÜZEL GİDİYOR

Bolu’da 15 senelik bir AK Parti iktidarının belediyesinin yerine ikame edildik. 15 senelik birikimlerini, birikmiş sorunlarını ya da olan bitenin üzerinde bizlerin yeniden bir tesis kurmamız, oraya hakim olmamız biraz daha süreç istiyor. Şu ana kadar birliktelik, Millet İttifakının birlikteliği gayet güzel gidiyor, uyum içinde gidiyor. İyi Partili ve CHP’li arkadaşlarımız bu birliktelikten bir sıkıntı duymuyor. Bir partiymiş gibi paydaşız ama aynı zamanda bir Millet İttifakı partisiymiş gibi işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz bu kimlikle girdik ama biz o zaman İyi Parti kontenjanı olarak Cumhuriyet Halk Parti listesinde yer aldığımızın bilincindeydik. Teşkilatımızın da emrinde bu görevi yaptık. Teşkilatımız bugüne kadar burada bu şekilde kalmamızı uygun gördü, kaldık. Bugün de ayrılmamız gerektiğini, artık İyi Parti kimliğine kavuşmamız gerektiğini söylediler, bize bunu bir emir telakki ederek yerine getirmek düşer. Bugünün hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Bütün İyi Parti camiasına başarılar diliyorum ve saygılar sunuyorum” diye konuştu.

ROZETLERİNİ DERVİŞOĞLU TAKTI

Konuşmaların ardından millet ittifakı bünyesinde gerçekleştirilen ittifak sonucunda İYİ Partinin kontenjanından belediye meclis üyeliğine seçilen, 31 Mart yerel seçimlerine CHP listelerinden giren Mansur Şen, Ahmet Yılmaz, Hasan Hakan Alpaslan ve Suat Orhan’a İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu tarafından rozetleri takıldı.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir