Vali Ümit'ten Nevruz Bayramı mesajı

Vali Ümit'ten Nevruz Bayramı mesajı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Ümit, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Toplumları millet, milletleri devlet yapan en önemli unsurlardan biri de kültürdür.

Kültür; tarihi çok uzun yılar öncesine dayanan, toplumdaki her bir fert tarafından özümsenerek yaşatılan gelenek ve görenekler bütünüdür.

Bizim kültürümüzde; Orta Asya’dan Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada Türk Boyları ve Türkî Cumhuriyetler tarafından milli bir bayram olarak kutlanan “Nevruz Bayramı” büyük önemi haizdir.

Nevruz; tabiatın yeniden uyanışını, bolluk ve bereketin simgesini, baharın gelişini ifade ettiği gibi Türklerin Ergenekon’dan çıkıp özgürlüğüne kavuşmasını da temsil etmektedir.

Tarihimize bakıldığında şanlı ecdadımızın adaletli ve hoşgörülü yönetim anlayışıyla; hüküm sürdüğü tüm coğrafyalarda, farklı medeniyetlerden, etnik kökenlerden, kültürlerden olan insanların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşadıklarını gururla görmekteyiz.  

Türk kültüründe “Diriliş” anlamına gelen Nevruz’un; mazlumun ve darda kalanın yanında olma, yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik gibi millet olarak iftihar ettiğimiz hasletlerimizin, gönüllerimizde yeniden tazelenmesine ve dirilişine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; Türk Milletinin kadim milli bayramlarından olan “Nevruz Bayramı”nın tüm dünyanın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyor, gönül coğrafyamızın, aziz milletimizin ve Bolulu Hemşehrilerimin Nevruz Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.''

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir