Vali Ümit'ten Kadir Gecesi Mesajı

Vali Ümit'ten Kadir Gecesi Mesajı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Vali Ahmet Ümit'in Kadir Gecesi mesajı şu şekilde:

''Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedî cehennem azabından kurtuluş olan mübârek Ramazan-ı Şerif Ay’ının son günlerini idrak ederken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni karşılamanın heyecanını ve sevincini tüm Müslüman Alemi olarak gönülden hissediyoruz.

Tüm Müslümanların hayat düsturu ve rehberi olan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim, geçmişin muhasebesinin yapıldığı, tövbe kapılarının ardına kadar açık olduğu, kalplerin yumuşadığı, huzur ve esenlik dolu olan bu mübarek gecede nazil olmuştur.

 “Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.” Hadis-i Şerif-i; Kadir Gecesi’nin tam manasıyla eda edilirse, bizler için rahmet ve mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığının, yapılan hiçbir duanın geriye çevrilmediğinin müjdecisidir.

Bizim inancımızda, kültürümüzde dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla; mazlumun yanında yer almak, zorda olana el uzatmak, darda kalanın yardımına koşmak, yetimleri, öksüzleri koruyup kollamak, derdi olanın derdiyle dertlenmek esastır.

Bu müstesna gecenin en güzel özelliklerimizin yenilenmesine, millet olarak birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlenmesine, toplumsal sevgi, saygı ve dayanışma ruhunun güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim.

Bu duygu ve düşüncelerimle; savaşların yaşanmadığı, mazlumların zulme uğramadığı, çocuklar başta olmak üzere hiçbir masumun ağlamadığı, barışın ve kardeşliğin hükümran olduğu bir dünya temennilerimle, tüm İslam Alemi’nin, Âziz Milletimizin ve Bolululu Hemşehrilerimin Kadir Gecesi’ni tebrik eder, sağlık ve afiyetler dilerim.''

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir