Vali Ümit'ten Annelere Mesaj

Vali Ümit'ten Annelere Mesaj
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Valisi Ahmet Ümit Dünya Anneler Günü mesajı yayınladı. Vali Ümit, mesajına, “Dünyanın her yerinde: farklı kültürlerde, farklı dinlerde, farklı coğrafyalarda; koşulsuz sevginin, sonsuz merhametin, sabrın ve fedakârlığın ortak adıdır anne” ifadeleriyle başladı.

Vali Ümit mesajının devamında;

“Annelik; hayat boyunca devam eden kesintisiz ve zorlu bir süreçtir. Hayatlarını anlamlandıran çocuklarını vatan ve millet sevdalısı, ailesine ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirebilmek adına omuzlarındaki büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek için kendinden ödün vermektir annelik. Mutlu toplumların, sağlam ailelerin inşasında şüphesiz ki en büyük pay sahibi annelerdir. Anne sevgisi, ilgisi ve şefkatiyle büyüyen her çocuk toplumda ayakları yere daha sağlam basan, daha uyumlu, daha merhametli bireyler olarak yerini alır. Hayat mücadelemizde; dünyaya gözümüzü açtığımızda tuttuğumuz ilk el, ilk öğretmen, kötü günümüzde ilk ayağa kaldıran, sevincimizi ilk paylaşan hülasa her zaman yanımızda olan, emekleriyle bizi biz yapan ne varsa hepsinin baş kahramanı olan annelerimizin hakkını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Bizler cennetin annelerin ayaklarının altında bulunduğuna inanan bir medeniyetin ve inancın mensuplarıyız. Güzel ahlâkı, iyiliği, dürüstlüğü, adaleti, hoşgörüyü bizlere öğreten, milli ve manevi değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılmasına, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına öncülük eden annelerimizin, hayattayken kıymetini bilip, ilgi ve alâkamızı eksik etmeden, hayır dualarını alma gayreti içerisinde olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle; şanlı tarihimize adını yazdıran Şerife Bacıların, Nene Hatunların, Halime Çavuşların, Gördesli Makbulelerin ve kahramanlıklarıyla daha nice eli öpülesi Anadolu kadınlarının izinden giderek vatan sevgisini her türlü mülahazanın üzerinde tutarak bu uğurda en kıymetli varlıkları olan evlatlarını bu cennet topraklara emanet eden şehit analarımız ile şanlı gazilerimizin bizlere emaneti olan muhterem annelerimiz başta olmak üzere, hayatta olan tüm annelerimizin “Anneler Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor, annelerin ağlamaması ve ağlatılmamaları temennilerimle, ebediyete irtihal eden tüm anneleri rahmetle ve şükranla yâd ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir