Vali Ümit bizi bu ayıptan kurtardı

Vali Ümit bizi bu ayıptan kurtardı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in girişimiyle Bolu Valiliği logosu değişti. Yeni logo da 16 büyük Türk devletini simgeleyen 16 yıldız yer aldı. Yapılan değişiklikle ilgili Valilik resmi sitesinde yeni logo ile ilgili şu bilgiler yer aldı

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ile birlikte, 02.07.2018 Tarihli ve 703 Sayılı KHK’nin 138. Maddesiyle 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9. Maddesinin 1. Fıkrası hükmü “Vali, İlde Cumhurbaşkanının temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” şeklinde değiştirilmiştir.  Bu durum Valiliğimizin yeni hazırlanacak görsel kimliğinin de Cumhurbaşkanlığı ile uyumlu olması ihtiyacını doğurmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda Valiliğimizin görsel kimliğinin Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklarla bütünlük arz etmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Arması ile uyum içinde olacak şekilde yeniden tasarlanmıştır. Valiliğimizin amblemi Cumhurbaşkanlığı Arması gibi yuvarlak içindedir ve etrafında tarihteki bağımsız 16 büyük Türk Devleti’ni simgeleyen 16 yıldız vardır. Bu yıldızların uçları dairenin ortasına bakacak şekilde konumlanmıştır. Tam ortada Valiliğimizi simgelemek üzere Tarihi Valilik Binası, etrafında da Valiliğimizin ismi yer alır. Tarihi Valilik Binasının yer aldığı daire içerisinde herhangi bir yerde Türk Bayrağı unsurları (ay ve yıldız) kullanmak tercih sebebi olduğundan, ay ve yıldız tarihi binamızın gerçek halinde olduğu gibi binanın üst kısmında kullanılmıştır. Logoda tek renk kırmızı kullanılmış olup zemin şeffaf (değişken)dir.

        Valiliğimizin logosu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 24.05.2019 tarihinde T.C. Bolu Valiliği markasıyla koruma altına alınmış olup ayrıca İçişleri Bakanlığının 17.10.1997 tarihli yazıları gereğince Valilik Makamının 24.05.2019 tarihli ve 4900 sayılı onayıyla tanıtıcı bayarak olarak tescil edilerek kullanma izni verilmiş ve Bolu Valiliği Tanıtıcı Bayrak Defterine 24.05.2019 tarihinde 2019/1 sıra numarasıyla kaydedilmiştir. Bu nedenle  Bolu Valiliği marka ve logosunun Valiliğimizin izni olmadan kullanılması yasal olarak mümkün değildir. Aksi takdirde her türlü izinsiz kullanımın  önüne geçilmesi için Valiliğimiz tarafından  gerekli bütün yasal yollara başvurulacaktır. Valiliğimizin kurumsal kimlik kılavuzu ekte yayınlanmış olup Valiliğimize ait kurumsal simgelerin olması gerekenden farklı renk, şekil ve yazı karakteri ile hatalı kullanımlarının önüne geçmek adına gereken dikkat ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgi ve gereğini önemle rica ederiz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir