Uzayda yaşadığı deneyimleri BAİBÜ öğrencileri ile paylaştı..."81 il gezisine Bolu'dan başladım"

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı,81 il gezisine Bolu’dan başladığını ifade etti. Alper Gezeravcı, uzayda yaşadığı deneyimlerini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ile paylaştı.

Uzayda yaşadığı deneyimleri BAİBÜ öğrencileri ile paylaştı...
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Türkiye’nin uzay programı kapsamında seçilen ve Uluslararası Uzay İstasyonun’da görev yapan İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine geldi. Programa Astronot Alper Gezeravcı’yı görmek isteyen öğrencilerin ilgisi büyük oldu.

“AMACIMIZ ÖZGÜVENİMİZİ AYAĞA KALDIRMIŞ OLMANIN GURURUNU SİZLERE HİSSETTİRMEK”

Alper Gezeravcı,” Yola çıktığım serüvenin, sonlanmış, başarıya ulaşmış haliyle karşınızdayım. Süreci sizlerle buluşturmaya geldik. Amacımız bugüne kadar, benim uzayla ilgili, herhangi bir hikâyeyi duyduğumda, belgesellerde, sinema filmlerinde, internet ortamında ya da kitaplarda, boynumu büküp, o hayale, o başarı hikâyelerine yaklaşmaktan, onunla ilgili hayal kurmaktan, tereddüt ettiğim günleri sizlere yaşatamayacak şekilde bu hikâyenin, bu başarının yapılmış olduğunu, sizlere yürüyebilecek bir yolun artık açılmış olduğunu idrak ettirmek.  Amerika dönüşümde, sizlerle birlikte başlatıyoruz. Bundan sonra 81 ilimize ulaştıracak şekilde, tüm kardeşlerimizin ayağına giderek, onlara dokunabilecek mesafede onların içerisinden çıkmış bir kardeşleri olarak bunu teker teker anlatacağız. Amacımız bugüne kadar fazlasıyla hak ettiğimiz, ancak mahrum olduğumuz, o içimizdeki potansiyeli fazlasıyla ayağa kaldırmaya muktedir olan özgüvenimizi ayağa kaldırmış olmanın gururunu sizlere hissettirmek” ifadelerini kullandı.

GÜZEL MÜJDELERİ UYGUN GÖRDÜKLERİNDE PAYLAŞACAKLAR

Gezeravcı, uzay alanında 10 tane hedeflerinin bulunduğu ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek “Yakın süreçte, güncellenmiş bir tarih, takvim kapsamında uzaya sert iniş hedefimiz ve bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Amerika’dan tersine beyin göçüyle ülkemize tekrardan dönmüş değerli bir hocamızın önderliğinde, bununla ilgili çalışmalar çok ciddi şekilde devam ediyor. Uzaya götürdüğümüz deneylerden bir tanesi de bu hedefe ilişkin, aya sert iniş yapmak için tasarlanan kendi roketimizin yakıt sistemindeki, hibrit yakıt sistemindeki yanma sürecini simüle etmek, deneylerden bir tanesiydi. Çalışmalar birbirine entegre… Birbirinden bağımsız olarak devam ediyor gibi görünse de yapılan çalışma bir diğerini destekler mahiyette devam ediyor. Fırlatma operasyonlarını gerçekleştirebilecek bir rampanın işletmesini de kendimiz yapacak şekilde planlamalarımız devam ediyor. Devlet büyüklerimiz, ilerleyen süreçte, bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylaşacaklar. Uzay alanında birbirinden bağımsız 10 tane hedefimiz koyuldu ve bu hedefe yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor. Spesifik olarak gerçekleştirdiğimiz görev, Türk astronot ve bilim misyonu” dedi 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir