Üniversite ve sanayi iş birliğinin önemi vurgulandı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Sanayi ve Üniversite iş birliğinin değerini ifade ederken, dünyadaki ilk on büyük ekonomi içerisinde olmayı hedefleyen Türkiye’nin, bu amaca ulaşabilmesi adına, üretimin, katma değerin ve teknolojik ilerleyişin önemine değindi.

Üniversite ve sanayi iş birliğinin önemi vurgulandı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve sanayicilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Sanayi ve Üniversite iş birliğinin değerini ifade ederken, dünyadaki ilk on büyük ekonomi içerisinde olmayı hedefleyen Türkiye’nin, bu amaca ulaşabilmesi adına, üretimin, katma değerin ve teknolojik ilerleyişin önemine değindi. Bolu Teknokent’deki ofislerin sayısının artışından ve burada yapılan çalışmaların ne kadar mühim olduğunu dile getirdi, değerli katılımcılarla yapılan toplantıda "Doktora Tezleri-Sanayi Havuzunun" oluşturulması konusunun hem üniversite adına hem de sanayiciler adına verimli geçmesini temenni etti.

 

BAİBU Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişan konuşmasında, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ile üretim ve teknolojik gelişim konularında hem fikirde olduklarını söyledi, üniversitenin her zaman sanayiciler için kapılarını açık tuttuğundan bahsederek, katılımcılarımıza teşekkür etti.

 

Ar-Ge'den sorumlu Rektör Yardımcısı Kamil Gürel ve İl KOSKEB Müdürü Abdurrahman Usta, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmalarının değeri hakkında yaptıkları sunumlarda, toplantının hedeflerinden olan, doktora öğrencilerini sanayi alanında tez çalışmalarına yönlendirmek ve sanayicilerimizi Ar-Ge çalışmalarına çekmek adına bilgilendirme yapıldı.

 “Doktora Tezleri-Sanayi Havuzu” toplantısının amaçlarından biri olan sanayi ve üniversite iş birliği konusunda Teknokent ön plana çıktı. Yapılan sunumlar sonrası, katılımcılarımız ile soru-cevap kısmına geçildi. Katılımcıların talepleri, sunum gerçekleştiren üniversite öğretim üyeleri tarafınca not edilirken, soruların sahipleriyle iletişime geçileceği belirtildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir