Uluslararası öğrenci konusu ile ilgili 28 STK ortak bildiri yayımladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Bolu'da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik iddialara 28 sivil toplum kuruluşundan tepki geldi.

Uluslararası öğrenci konusu ile ilgili 28 STK ortak bildiri yayımladı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

28 sivil toplum kuruluşu tarafından ortak yayımlanan açıklamada "Bolu’muzun huzurunun bozulmasını ve şehrimizin güzide kuruluşu üniversitemizin töhmet altında bırakılmasını asla kabul etmiyoruz." cümleleri vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi; 

"Sivil toplum kuruluşları dünden bugüne toplumumuzun yapı taşları olarak Ülkemize katkı vermeye çalışmaktadır.Türkiye'nin dört bir yanında ve Bolu’muzda sosyal, kültürelve eğitim faaliyetlerinde bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, son dönemde dezenformasyonlar ile kamuoyu üzerinde algı oluşturarak, Bolu’muzun bilimsel anlamda elde ettiği başarılarla ve o nispette kendini geliştiren öğrencileriyle anılan Üniversitemize yönelik yanıltıcı haberlere karşın ortak bir duruş sergilenmesi zarureti doğmuştur.

Ülkemizin son dönemdeki en büyük kazanımlarından olanuluslararası alanda yaptığı büyük yatırımlar, tüm kıtaları kapsayıcı şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda uluslararası ortamda ticaretten savunmaya, eğitimden kültüre, teknolojiden sanayiye göstermiş olduğu faaliyetler ülkemiz içinde ve dışında göz doldurmaktadır. Bunun neticesinde, Ülkemiz her yıl ihracat rekorları kırarak ekonomik; yerli ve milli savunma ihracatıyla askeri ve stratejik; tanıtımlarıyla turistik; öğrenci kazanımlarıyla da eğitim alanda büyük gelişme kaydetmiştir.Dünyadaki büyük ülkelerin tamamı bu cihette çalışmalar yaparak kendi ülkelerinin çıkarları adına faaliyette bulundukları ortadadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her tarafında emperyalistlerin yüzyıllardır devam eden sömürgeci politikalarına karşı,Ülkemizin kazan kazan düsturu çerçevesindeki yaklaşımlarıkarşılık bulmuş, uluslararası ticaret, savunma, eğitim ve kültür alanlarında gösterdiği iş birlikleri neticesinde büyük kazanımlar elde edilmiştir. Sömürgeci güçler, Türkiye’nin bu kazanımlarını çeşitli lobilerle engellemeye dönük hareketler içinde olsalar da bizler bu çabaları ve perspektifini ülkemizin geleceği adına destekliyoruz.

Bolu’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak inancımız gereği toplumumuzun temel değerleriyle bağdaşmayan, ırkçılık, ayrımcılık ve nefret suçlarını asla kabul edilemez buluyoruz.

Bolu’muzun göz bebeği Üniversitemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüksek Öğretim Kurumu aracılığıyla bir strateji olarak belirlediği Yüksek Öğretimde Uluslararasılaşma politikası kapsamında, bünyesinde öğrenim gören uluslararasıöğrencilerimize seçkin öğretim üyeleri eliyle başarılı bir akademik eğitim ortamı sağlamaktadır. Aynı zamanda uluslararası öğrencilerimiz dilimizi ve Türk kültürünüöğrenerek, ülkemizin kültürel zenginliğini görerek,eğitimlerini tamamladıktan sonra dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin gönüllü kültür elçileri olmaktadırlar. Başka bir ilde yaşanan ve devletin resmî kurumları tarafından yalanlanmış haberler üzerinden eğitim, kültür ve sanatta öğrenci kenti olma yolundaki Bolu’muzun huzurunun bozulmasını ve şehrimizin güzide kuruluşu üniversitemizin töhmet altında bırakılmasını asla kabul etmiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir