TÜRK KIZILAY KADIN GÖNÜLLÜLERİNDEN AŞURE GELENEĞİ

Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Kadın Gönüllüleri, Muharrem ayının manevi atmosferinde anlamlı bir dayanışma çalışmasına daha imza attı. Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Kadın Kolları Başkanı Ünsal Toylan’ın ev sahipliğinde bir araya gelen kadın gönüllüler, geleneksel aşure hazırlıklarını bu yıl da büyük bir özveri ve dayanışma ruhuyla gerçekleştirdi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklara başlayan gönüllüler, imece usulüyle hazırladıkları aşureleri özenle paketleyerek ihtiyaç sahibi, yalnız yaşayan ve evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara ulaştırdı. Kapı kapı dolaşan gönüllüler, yalnızca aşure ikram etmekle kalmadı; yaşlı vatandaşlarla sohbet ederek onların gönüllerine de dokundu.

Yıllardır sürdürülen bu güzel geleneği bu yıl da bozmadıklarını belirten gönüllüler, paylaşmanın ve dayanışmanın bereketini yaşadıklarını ifade etti. Ziyaret edilen yaşlı vatandaşların duaları ve memnuniyetleri ise günün en anlamlı kazancı oldu.

Türk Kızılay Bolu İl Merkezi Kadın Gönüllüleri, toplumsal dayanışmayı güçlendiren bu tür faaliyetlerle gönüllere dokunmaya ve iyiliği yaymaya devam edeceklerini belirtti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir