Tokat'tan Bolu'ya uzanan 88 yıllık hatıra

Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın babası İsmail Hakkı Uzmay’a verilen 88 yıllık bakır maşrapa, Bolu’da özenle korunup sergileniyor.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Mustafa Kemal Atatürk tarafından atanan İsmail Hakkı Uzmay’a verilen hediye Bolu’da saklanıyor. 1931-1939 yıllarında milletvekilliği yapan İsmail Hakkı Uzmay’a, Tokat ziyareti sırasında el işçiliğiyle yapılan bakır maşrapa hediye edildi. Yaklaşık 88 yıllık hediyeye Bolu halkı sahip çıkarak sakladı. Bakır maşrapa şu anda Bolu'nun 221 yıllık tarihi hazinesi Taşhan’da sergileniyor. Ayrıca İsmail Hakkı Uzmay’ın, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın öz babası olduğu biliniyor.
"Eseri Bolu’ya kazandırdık"
Taşhan’da antikacı dükkanı bulunan ve İsmail Hakkı Uzmay’a verilen hediyeye sahip çıkan Ali Yerli, "'İsmail Uzmay Bolu Mebusu' diye buraya da bir not düşülmüş. Çok kıymetli bir eserdir. İsmail Uzmay, Bolu’da milletvekilliği yapmış. Kendisi Bulgaristan Şumnu doğumludur. Aynı zamanda kıymetli bir bilgi, Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan’ın da öz ve öz babasıdır. Bolu’da yıllarca hizmet etmiş. Biz de bu eseri bir müzayeden aldık ve Bolu’ya kazandırdık. Eseri burada sergiliyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • ciddimisiniz (6 ay önce)
    dıdının dıdısının dıdısı hiç güleceğim yoktu sanki dünyada eşi benzeri olmayan bir antika sergileniyor
    %100
    %0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
sanalbasin.com üyesidir