Tanju Özcan'nın Savunma Tarihi Belli Oldu

Tanju Özcan'nın Savunma Tarihi Belli Oldu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

CHP MYK tarafından kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 25 Temmuz Pazartesi günü savunma yapacak. CHP Merkez Yönetim Kurulu, ''Parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları'' sebebiyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı ''kesin ihraç'' istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi. MYK'nın oy birliği ile aldığı karara göre Özcan, disiplin süreci sona erene kadar partinin hiçbir faaliyetine katılım gösteremeyecek. 

CHP yönetiminin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye meclisi toplantısı sırasında el kaldıran AK Partili Hacer Çınar'a söyledikleri ve bundan dolayı yapılan protestoya dans ederek karşılık vermesi ihraç istemine gerekçe olarak gösterildi.

Disipline sevk tebligatı yapıldıktan 3 gün sonra Tanju Özcan talebin ''tedbirli'' olması için itiraz edebilecek ve 25 Temmuz Pazartesi günü gerçekleşecek olan Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında savunma alınacak. Özcan, savunmasını isterse yazılı isterse de genel merkeze gelerek sözlü savunma şeklinde yapabilecek. Savunmadan sonra ise karar için gün belirlenecek.

DAHA ÖNCE DE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞ

Tanju Özcan önceden de disipline sevk edilmiş ve uyarı cezası almıştı. Bu sebeple tüzük gereği YDK hangi cezaya karar verirse versin disipline ikinci kez gönderildiği için bir üst ceza verilmesi gerekiyor. 

''Öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum''

Tanju Özcan açıklamasında,

''Ben Sayın Genel Başkanın öz evladını partiden gerçekten ihraç etmek istediğini sanmıyorum. Kendisinden de randevu istedim. Randevuyu verirlerse gidip kendisine detaylı olarak düşüncelerimi anlatacağım''ifadelerine yer verdi. 

Tanju Özcan ihraç edilse bile başka partiye geçmeyeceğinin de açıklamasında bulundu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir