
HABER: ZEKERİYA ERCİVAN
Bolu belediye meclis toplantısında Göynük ilçesi Boyacılar Köyü’ne ve Mengen ilçesi Babahızır Köyü’ne kilitli parke taşı yardımı yapılmasıyla ilgili gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerine dair değerlendirme yapan Belediye Başkanı Tanju Özcan İl Özel İdaresi’ne Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin yeterince çalışmadığını söyleyerek eleştirilerde bulunmuştu. Özcan’ın eleştirisine cevap İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer’den geldi.
BUNU DOĞRU BULMUYORUM
Yüceer yapılan eleştiriler hakkında şu değerlendirmeleri yaptı:
Bende Sayın Bolu Belediyemizin 1 Temmuz Bolu Belediye Meclis Toplantısı’nın o bölümünü izledim. Öncelikle Mengen Babahızır ve Göynük Boyacılar Köyü’ne belediye meclisimizden çıkan bu karara teşekkür ediyorum. Yani hizmet hizmettir, destek destektir bakış açım bu. Ancak Sayın Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın konuşmalarının arasında İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği yeterince hizmet götürmüyorsa, köylerin eksiklerini ihtiyaçlarını karşılamıyorsa ben ne yapayım düşüncesinin doğru olmadığı kanaatindeyim ve bunu doğru bulmuyorum. Çünkü Bolu’da 487 köyümüz var. Bu 487 köyde bin 250 mahalle var ve bin 250 mahallede 4 bin 485 km devasa bir hizmet alanımız var. Ancak nüfus noktasında bir eksikliğimiz var. Bu kadar devasa bir hizmet alanında 80 bin civarında nüfusumuz var. Bu da demektir ki bizim ödeneklerimiz KÖYDES ödeneklerine gidiyor.
KİM KÖYLÜMÜZÜN VE KÖYÜMÜZÜN İHTİYACINI GİDERİRSE BEN TEŞEKKÜR EDERİM
Dolayısıyla Özel İdare olarak, Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, devletimiz olarak imkânları sonunda kadar zorlayarak her yıl imkânlar dâhilinde köylerimize hizmet verilmekte, köylerimizin alt yapıları tamamlanmakta ve tamamlanmaya çalışılmaktadır. Son 2-3 yıldır da ortalama köylere hizmet götürme noktasında 60 Milyon Lira civarında her yıl bu köylerimize ödeneklerimiz ilave ediyoruz. Bu noktada muhtarlarımız kendi köylerinin eksilerini, kendi köylerinin hizmetlerini bütün kanalları zorlayarak bütün her tarafa müracaat ederek bir an önce yapma noktasında çalışmaları var. O anlamda Boyacılar Köyü Muhtarımız, Babahızır Köyü muhtarımız Belediye Başkanlığımıza kadar ulaşarak parke kaşı istemişler bu da belediye başkanımız be meclisimiz olumlu karşılamış ben bu anlamda buna teşekkür ediyorum. Hizmet birliği noktasında da Bolu’da 9 ilçemiz var. Bu 9 ilçemizin Köylere Hizmet Götürme Birliği ayrıdır. Her bir ilçemizde köylere hizmet götürme birliği var. Yasal mevzuat gereği ilçelerimizde başkanlığında kaymakam, 2 tane muhtarımız, 2 tane de il genel meclis üyesi arkadaşımız vardır. Merkezde de böyledir ve her ilçe kendi ödenek durumuna göre kendi içerisindeki köylerin öncelik durumuna göre hangi alanda hangi konuda hizmet edeceklerse kendileri karar verirler. Bu da böyle bir çalışma devam ediyor. Bu noktadaki köylerimizin ve muhtarlarımızın bu çalışmalardan her birinin haberi var ve bu haber sonucunda da köylerimizdeki oy oranlarımızda, köylerimizdeki destek oranlarımızda zaten kendisini açığa çıkartmakta. Bu anlamda ben muhtarlarımıza, köylerimize yeri gelmişken bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu konu tabi şahsi kanaatime göre hizmet hizmettir diyorum ve kim hizmet ederse, kim köylümüzün ve köyümüzün ihtiyacını giderirse ben teşekkür ederim.































