"Tanju Özcan megalomanca bir tavır sergiledi"

Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Parti dahil olmak üzere çok sayıda partiden teklif aldığına yönelik açıklamalarına AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’den yanıt geldi. Güner, Özcan’ın megalomanca bir tavır içerisinde olduğunu belirterek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Mert MİNİSKER

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan çıktığı bir canlı yayın programında, yerel seçimler için AK Parti de dahil olmak üzere birçok partiden teklif aldığını açıklamıştı. Özcan’ın "AK Parti'den de teklif geldi. Bu resmi kanallardan ziyade kişiler üzerinden oldu. Ama ben kendilerine de ilettim. Ben sayın Erdoğan'la çalışamam. Benim ilkelerim büyük oranda Erdoğan'la ölçüşmüyor." sözleri üzerine gazetemize açıklama yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Tanju Özcan’ı yalanladı. Suat Güner, AK Parti’den Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a teklif gitmesi halinde, il başkanı olarak kendisinin mutlaka bu durumdan haberi olacağını ifade etti.

 “AK PARTİ’NİN USULÜ VE ESASLARINI İÇİNDE YAŞAYANLAR BİLİR”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Tanju Özcan’ın bu tavrını megalomanca bulduğunu ifade ederek, Özcan’a teklif gitmesi halinde mutlaka bilgisi olacağını söyledi. Güner, “Sayın belediye başkanı zaman zaman ana akım medyada televizyon programlarına çıkıyor. Katıldığı bazı programlarda kendisinin AK Parti dahil çok sayıda partiden teklif aldığını söylemiş. Biz ilkeleri ve tüzüğü çerçevesinde hareket eden 22 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve 21 yıl da milletten aldığı irade ile hükümeti temsil etme ve yönetme iradesiyle görevini yürüten bir siyasi partiyiz. Bolu’da da AK Parti Bolu İl Başkanlığı olarak, Tanju Özcan’ın iddia ettiği gibi bir şey değerlendirilmeye alınmış olsa partinin yetkili kurulları tarafından bizimle paylaşılırdı. Çünkü AK Parti’nin işleyişini, usulü ve esaslarını bilen değil, içinde yaşayan birisi olarak bunu söylüyorum. Böyle bir değerlendirmesi olmuş olsaydı ya da partimizin yetkili kurullarında böyle bir şey görüşülmüş olsa bizimle paylaşırlardı diye düşünüyorum. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu açıklamalarını megalomanca bir tavır olarak değerlendiriyorum” dedi. 

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI HAKKINDA GÜNER NE DÜŞÜNÜYOR?

“SİYASETİ HİZMETE VESİLE OLABİLECEK BİR ARAÇ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AK Parti’nin belediye başkan aday adayları arasında adı sıkça anılan Suat Güner, Bolu’ya dair hedeflerini gazetemize anlattı. Suat Güner, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirterek “Bolu Belediye başkanı olmasa da Suat Güner’in hayalleri hedefleri var. Siyaseti biz hizmete vesile olabilecek bir araç olarak görüyoruz. Ama tabii ki içinde siyaset yaptığımız partilerin ilkeleri, kuruluş ilkeleri ve tüzükleri çerçevesinde hareket ediyoruz. Siyasette bir icra makamında vatandaşın huzuruna çıkıp sandıkta oy istemek çok kıymetli bir durum. Öncelikle buna büyük bir saygı duyuyorum. Bize de böyle bir sorumluluk tebliğ edilirse partimizin yetkili kurulları ve genel başkanımız tarafından biz verilen hiçbir görevden bugüne kadar geri durmadığımız gibi arkadaşlarımızla beraber yine sorumluluk bilincinde taşın altına elimizi koyarız. Aslında AK Parti’nin kurulduğu günden beri hem yerelde hem genel siyaset itibariyle hizmet ettiğimiz vatandaşın çok daha büyük teveccühüyle de temsil heyetimizin olduğu zamanları biliyorum. Yine biz o günlerde partimizin başka kademelerinde görev yapıyorduk” şeklinde konuştu. 

  “ALAADDİN BAŞKAN ‘BOLU SAĞLIK, SPOR VE TURİZM KENTİ OLACAK’ DERDİ”

Suat Güner, Alaaddin Yılmaz dönemindeki hedeflere vurgu yaparak, “Hep konuştuğumuz şeyler şunlardı; Bolu’nun bir 2 büyük metropol arasında ulaşılabilir kara yoluyla kolay ulaşılabilir mesafede olması sebebi ile turizmden elde ettiği katma değerin çok daha fazla olmasına inananlardanım. Bunun için aslında çok şey yapıyoruz. Yani işin bürokrasisinde yürüttüğümüz çok şey var. Ama 20 yıllık bir yol hikayesinden bahsediyorum. Bizim hep önümüzü açan üç dönem bu şehirde ciddi hizmetlere vesile olan belediye başkanlığı yapmış partimizin Kurucu İl Başkanı Alaaddin Başkanımız hep derdi ki; “Bolu sağlık spor ve turizm kenti olacak.” En önemlisi de turizm kenti olması. Çünkü spor kenti olması da bir turizmin yan koludur. Sağlık kenti olması da turizmin bir yan koludur. Çünkü ciddi katma değerler katabilir şehre. İstihdam noktasında çok faydası olur. Tabi bununla ilgili çalışmalar çok uzun yıllar önce başlamıştı. Ama Anayasa Mahkemesinin verdiği bir karar var. Yine muhalefet şerrine takıldığımız kararlar var. Gereken katma değeri ve hak ettiği istihdamı üreten bir şehir olsun istiyoruz. Bacasız sanayi olarak tabir ettiğimiz.. Çünkü şehrimiz çok güzel bir noktada bilinir halde. Yani tabiat varlıklarıyla doğal güzellikleriyle. Bolu sadece merkez’den ibaret değil Abant’tan, Gölcük’ten, Yedigöller’den oralarda ağırladığımız misafirlerimizden ziyade inanç turizmimiz var, termal turizmimiz var. Bolu’nun her bir köşesine gitsek bir şeyle karşılaşıyoruz. Akşemsettin Hazretleri için Göynük’e gelen turist sayımızı biliyorum. Şeyh-ül Ümran Hazretleri Mudurnu’da ayrı bir değer.  Dörtdivan’da Köroğlu evimizin restorasyonu İnşallah tamamlıyoruz. Gerede’de yine arasta çarşımızı ve Esentepe ile ilgili çok ciddi hayallerimiz planlarımız var. Kayak merkezlerimiz var. Kartalkaya Kayak Merkezine belki gelir seviyesi vatandaşlarımızın teveccühü var. Orada belki çok daha farklı uygulamalar yaparak ya da kazandırılarak şehrimiz, çok daha vizyonel bir şekilde ön plana çıkartılabilir, tanıtılabilir. Yine doğal güzelliklerimizi tabiat varlıklarımızı koruyarak buradan turizm gelirleri elde edilebilir. Master planımız şu an bitmek üzere. Sağ olsun kıymetli valimiz bu konu ile ilgili her zaman bize destek veriyor. Bu plan bittiğinde önümüzde neler yapabileceğimizi çok daha belki reel olarak konuşuyor olacağız.Bolu’yu görmek isteğimiz yer katma değeri açısından burası. Yani turizm. Biz şunu söylemiyoruz daha yaşanılabilir bir şehir hayal ediyoruz demiyoruz. Çünkü Bolu’nun çok şükür ki 81 il içinde en yaşanılabilir şehir olduğunu biliyorum. Önemli olan hem bunu muhafaza etmek hem bunu sürdürülebilir kılmak hem de hak ettiği katma değeri bunun yanında sağlayabilmek” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir