"Tanju Özcan adaylıktan çekileceğini açıklamalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu yaklaşan yerel seçimler öncesi gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Başkan Türkoğlu, 15 Ekim’de gerçekleştirilecek CHP Bolu İl Kongresi’nde aday olmayacağını bir kez daha hatırlatarak, seçilecek yeni başkanın yerel seçimlere sıkı hazırlanacağından şüphesinin olmadığını söyledi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

CHP İl Başkanı Ersan Türkoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak şuan kongreler süreci yaşıyoruz. Bütün illerimizde neredeyse kongreler tamamlandı. Bolu’da da 15 Ekim’de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il kongremizi gerçekleştireceğiz. Yapılacak il kongresinde ben il başkanı adayı olmayacağım. Bunu da mahalle delegeleri seçiminde parti kamuoyuyla paylaşmıştım. Kongreler bittikten sonra tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi Bolu özelinde geçmişte başarıları elde etmiş bir parti. Belli bir tabanı olan parti. Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanacak” dedi. 

“CHP’DEN KİM ADAY OLURSA OLSUN KESİNLİKLE 1 MİLLETVEKİLİ ÇIKAR”

Ersan Türkoğlu, CHP’nin Bolu’da sağlam seçmen tabanına sahip olduğunu belirterek, genel seçimlerde en az bir milletvekili çıkarabilme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. CHP’nin yaklaşan yerel seçimlerde Bolu’da iddialı olacağını da vurgulayan Türkoğlu, “Partide görev devir teslimleri olsa bile politika olarak neler yapılacağı üç aşağı beş yukarı bellidir. Bugün Bolu’da, özellikle Bolu merkezde ciddi bir Cumhuriyet Halk Partili taban var. Geçmişte Bolu iki Sol Parti’nin yarıştığı bir ildi. DSP ile CHP arasında yerel seçimler geçerdi yerel anlamda. 2019 yılında da yerel seçimleri kazanarak bizler burada var olduğumuzu ispatlamış olduk. Genel seçimlerde de 2 milletvekili çıkartabilecek güce sahipken bir sürü olumsuz etkinin bir araya gelmesi sonucu ne yazık ki 1 milletvekilimizi çıkartabildik. Ama o bile şunu gösterdi; Cumhuriyet Halk Partisi’nden kim aday olursa olsun Bolu’dan 1 milletvekili kesinlikle çıkar. Ve alınan oyların çok büyük bir kısmı da Bolu merkezden insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı belediye sınırlarında. Bu da bize şunu gösteriyor; Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı Bolu’da kazanmaya en yakın adaylardan biridir. O yüzden ben yaklaşan yerel seçimlerde Bolu’da Cumhuriyet Halk Partisinin iddialı olacağı kanaatindeyim” İfadelerini kullandı.  

“TANJU ÖZCAN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMALI”

Tanju Özcan’ın üzerinde çok sayıda CHP’linin emeğinin olduğunu belirten Türkoğlu, yerel seçimlerde Özcan’ın bir CHP’li olarak farklı partiden aday olmaması ve CHP’nin oylarını bölmemesi gerektiğini ifade etti. Türkoğlu, “Birçok insan şunu söylüyor; Diyor ki “Tanju Bey aday olduğu zaman Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları bölünür. Bağımsız ya da farklı bir partiden aday olduğu zaman oylar bölünür ve bu Cumhuriyet Halk Partisine zarar verir” Akıl ve mantık bunu doğruluyor. Yalan söylemenin bir anlamı yok ya da böyle olmaz demenin bir anlamı yok. O yüzden ben merkez ilçe kongremizde Tanju Bey’e bir çağrıda bulunmuştum. O çağrımda şunu ifade etmiştim; Demiştim ki “Cumhuriyet Halk Partisi sizi 4 dönem milletvekili yaptı. 1 dönem belediye başkanı yaptı. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin eseri. Bu partiye emek veren insanların eseri” Tanju Bey’in milletvekili seçilirken de belediye başkanı seçilirken de çalışmalarına emek veren onlarca yüzlerce binlerce Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımız vardı. Elbette sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne sürekli oy veren belli bir kitle tarafından değil AK Partili, MHP’li, İYİ Partili insanların oyunu alarak Tanju Bey belediye başkanı seçildi. Ama işin temelinde özünde Cumhuriyet Halk Partisi vardı. İşin temelinde özünde Cumhuriyet Halk Partili yönetimlerin, ilçe başkanlarının emeği vardı. O yüzden buradaki en küçük üyemizden genel başkana kadar Tanju Beyin üzerinde herkesin bir emeği var. Tanju Beyinde partide bir emeği var. Tanju Bey gerçekten Atatürkçü gerçekten Cumhuriyetçi gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir insan ise bence bu dönemde Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını bölecek bir tavır ve tutum içerisinde olmamalı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı lehine siyaseti en azından yerel anlamda bıraktığını ifade etmeli diye düşünüyorum. Zaten ben Merkez İlçe Kongresinde de bunu hakkımı helal etmem eğer öyle olmazsa diye ifade etmiştim. Bu konudaki düşüncem bu konudaki fikrim değişmiş değil. Atatürkçülerin Cumhuriyetçilerin Cumhuriyet Halk Partililerin seçim kazanmaya ihtiyacı var. Genel başkan kim olursa olsun. Belediye başkan adayı kim olursa olsun. İl başkanı kim olursa olsun. Bu yaşam felsefesine inanmış benimsemiş insanların yerel seçimlerde kazanmaya her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. O yüzden bunu sekteye uğratacak bu düşünceye zarar verecek her türlü tavırdan eylemden kaçınmak gerekiyor. Tanju Beyinde yapması gereken koltuğunu düşünmek. Belediye başkanlığı koltuğunu düşünmek değil burada tekrar Atatürkçü Cumhuriyetçi Cumhuriyet Halk Partili bir siyasi figürün belediye başkanlığını kazanması için adaylıktan çekilmesi ya da aday olmayacağını açıklaması diye düşünüyorum” diye konuştu.

“TANJU BEY’İN İDDİALARI DOĞRUYSA İLGİLİ ARKADAŞLAR SİYASETİ BIRAKIR”

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin rant iddialarına ilişkin Tanju Özcan, Serdar Aksoy ve Mahmut Övür’e dava açması hakkında konuşan Ersan Türkoğlu, CHP Genel Merkezi’nin Tanju Özcan’ın iddialarını yalanladığını ifade ederek, “Tanju Bey’in bir iddiası oldu. Dedi ki; ‘Genel merkezden şu isimler biri Engin Özkoç eski Sakarya milletvekilimiz. Bana bir asansör olayıyla ilgili şöyle bir baskıda bulundular’ Bu iddianın doğru olup olmadığıyla ilgili genel merkezimiz bir yargı sürecine gitti. Genel merkezimizdeki konuya muhatap olan kişiler böyle bir iddianın doğru olmadığını Tanju Bey’in açıklamalarının doğruyu yansıtmadığını ifade ediyorlar. Bu açıklamalar tabi hem partinin tüzel kişiliğine hem de açıklamalarda ismi geçen arkadaşların kişiliğine karşı bir ithamdır.  O yüzden yargı yoluyla kim hatalıysa belirlenmesi işin usulüne uygundur. Olması gerekendir. Tanju Bey’in iddiaları doğruysa ilgili arkadaşlarımız siyaseti bırakır. Arkadaşlarımız eğer bir iftiraya maruz kalmışlarsa parti bu konudan dolayı zarar görmüşse bu iddiaları bulunan arkadaşımız kamu oyu önünde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve ilgili kişilerden özür dilemeli ve yargının verdiği karar neyse onu yerine getirmelidir diye düşünüyorum. Belediye başkanları il başkanları milletvekilleri yani kısacası siyasi figürler konuşurken 50 kere değil 50 bin kere düşünmeli. Yani hangi söz nereye gidiyor ne kastediyor. Çünkü söyledikleri toplumda bir karşılık buluyor. Hele söylediklerinin içerisinde birde isimler varsa o zaman kurdukları her cümle sağlam temelleri olan cümleler olmalı. Bu bağlamda da Tanju Bey’in iddialarının doğru olup olmadığını bizde göreceğiz. Biz de takip edeceğiz süreci. Bu ülkenin vatandaşı olarak takip edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir insan olarak takip edeceğiz. Bakalım yargı bu konuda ne söyleyecek. Kim haklı kim haksız hep birlikte göreceğiz. Ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu işi yargıya taşıması hem bu iddiaya maruz kalan arkadaşlarımızın kendinden emin olduğunu gösterir hem de partinin bu konuda kendinden emin olduğunu gösterir” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir