Takdirlik İşletmeye Bakan Yardımcısı Tiryaki'den Ziyaret

Takdirlik İşletmeye Bakan Yardımcısı Tiryaki'den Ziyaret
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Veysel Tiryaki, Bolu Merkez Hamzabey Köyünde Kırsal Kalkınma Desteğiyle kurulan Hayrettin Öztürk'ün Etçi Irk Damızlık Sığır Yetiştiriciliği işletmesine ziyarette bulundu. 

Bakan Yardımcısı Tiryaki'nin gerçekleştirdiği ziyarete Tarım Genel Müdürü Kerim Üstün, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, İl Müdürü İzzet Murat, Müdürü Yardımcısı Fahri Tetik, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu DSİ 53. Şube Müdürü Kazım Doğru, İlgili Şube Müdürü ve teknik personel katıldı.Bakan Yardımcısı Tiryaki, işletmede incelemelerde bulundu ve işletme sahibinden bilgiler aldı.

Sağım, mera ve yaşam alanlarını gezen Tiryaki, işletme sahibi olan Hayrettin Öztürk ile sohbet edip çalışmalarından dolayı tebrikte bulundu. Devletin her zaman üretenin yanında olduğunu dile getirdi. 

İşletme hakkında bilgiler veren İl Müdürü İzzet Murat,

''İşletmemiz Kırsal Kalkınma 12. Etap Yatırımlarından faydalanmak suretiyle 2018-2019 yılında faaliyete geçmiştir.  İşletmemizde Damızlık Etçi Irk Yavru Üretimi, Süt Üretimi (kombine ırk kullanıldığı için) yapılmakta olup şu anda 120 büyükbaş hayvan mevcuttur. Yıllık 360 ton süt üretimi yapılmakta olup, “Hastalıktan Ari” belgesi ile sütünü piyasa koşullarının üzerinde pazarlayabilmektedir'' ifadelerine yer verdi. Ziyaret, başarı ve iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir