Suçlu yine Alaaddin Yılmaz oldu!

Suçlu yine Alaaddin Yılmaz oldu!
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan karla mücadelede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Özcan sahada belediye ekipleri tarafından sürdürülen çalışmaları anlattı. Bolu Belediyesine ait karla mücadele ekipmanları ile ilgili Özcan önceki dönem belediye Başkanı Aladdin Yılmaz döneminde yeterli tedbirlerin alınmadığını iddia etti. Özcan Bolu Belediyesi tarafından sürdürülen karla mücadele çalışmalarında “Koordinasyon eksiliği mi var?” sorusunu ve sürdürdükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

KOORDİNASYON KONUSUNDA EN UFAK BİR SORUNUMUZ YOK

Koordinasyon problemimiz şuan hiç yok. Daha önceden vardı. Şuan Park ve Bahçeler, Fen işleri, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü her müdürlük gayet uyum içerisinde çalışıyor. Koordinasyon konusunda en ufak bir sorunumuz yok. Geçmişte 10 araçla bu çalışmalar yapılıyordu. İstemediği için Fen İşlerinde ki park ve bahçelerde ki kepçeler yatıyordu. Şuan kar temizleme hizmetinde kullanılabilecek tek bir merkezden koordine ediliyor. Dolayısıyla herhangi bir uyum problemi filan yok.

ELDEN ÇIKARTMIŞ YA DA YENİLEMEMİŞ

Bu yaşadığımız olaylar bize çok uzun zamandan sonra yeniden bir kış memleketi olduğunu hatırlattı. Arkadaşlar ben burada siyasi olsun olmasın diye yada geçmiş yönetime bir şeyler söylemek istemiyordum ama söylemek zorundayım. Bizim karla mücadele ekipmanımız Yüksel Ceylan döneminde daha fazlaymış. Bakmış eski başkan kışlar eskisi gibi geçmiyor hafif geçiyor elden çıkartmış ya da yenilememiş. Dedim ya 4 tane biz araç aldık 20 tane kaldırım temizleme için aracımız var.

BOLU SU SORUNU YAŞAMAYACAK ŞEHİRLERİN BAŞINDA YER ALIYOR

Bizde meteorolojinin tahminleri maalesef tutmuyor. Bazen bize bir mesaj geliyor 35-40 cm kar bekleniyor atıştırıp geçiyor. Bazende 10-20 cm kar bekleniliyor deniliyor ama yarım metre 80 cm kar yağıyor. Bu konuda Meteorolojiyi de suçlamıyorum onlarında adı üzerinde tahmin. Buradan herkesin alması gereken dersler var başta belediye olarak. Vatandaşlarımıza tekrar kış memleketi olduğunu hatırlattı. Bu duruma birde iyi tarafından bakmak lazım bu çile 3-5 güne bitecek ama bu yağışla birlikte gelecek yıl Bolu su sorunu yaşamayacak şehirlerin başında yer alıyor.

YÜKSEL BEY ZAMANIN OLAN ARAÇ GEREÇ İMKANI ŞUAN BOLU BELEDİYESİ’NDE YOK

2003 döneminde bir yağış olmuş. Eski başkan döneminde kışlar biraz hafif geçmeye başlayınca karla mücadele ekipleri zayıflatılmış. Yüksel Bey zamanın olan araç gereç imkanı şuan Bolu Belediyesi’nde yok ama kiralamak suretiyle benim kepçem var JCP’im var diyen herkesin saatlik günlük olarak ücretini ödemek suretiyle araçlarını kiralıyoruz. Vatandaşlarımızdan da biraz sabır diliyorum. Araçlarıyla dışarıya çıkmasınlar diye toplu taşımayı ücretsiz hale getirdik. Zorda kalan bütün vatandaşlarımıza gıda konusunda yardım etmeye hazır olduğumuzu da ifade ettik. Burada biraz sabır diliyorum. Okullar tatil bu konuda Sayın Valimize teşekkür ediyorum.

KULLANDIĞIMIZ TUZ MİKTARI DİĞER YILLARA GÖRE ÇOK FAZLA

Yol tuzlama ve yol kazıma çalışmalarından dolayı bazı kaldırımlarımızda ve yollarımızda tahribatlar oluşuyor onları da baharda en güzel şekliyle tamiratlarını da yapacağız. Kar kalktıktan sonra bizim kaldırımlarımızda ve asfaltımızda çok ciddi zayiat bıraktığını da göreceğiz. Tuz meselesini de sanırım o yüzden söylüyor insanlar. Elbette iki şeyi de birlikte düşünmek zorundayız. Bazı yerlere daha az tuz atıyoruz bazı yerlere daha fazla tuz atıyoruz. Kullandığımız tuz miktarı diğer yıllara göre çok fazla. Hafta sonu hava biraz yumuşayacak. Pazartesi itibariyle kaldırımlarımızda bir sorun kalmayacak kar yağışı devam etse bile.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

3 yorum yapılmış

  • Müjdat (2 yıl önce)
    Geçmiş de sucalama kaç yıldır başkansın laf deyil çözüm bul bir haftadır daha sokağa kimse uğramadı lafla peynir gemisi yürümüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bolulu (2 yıl önce)
    Bu adam da Allaaddin fobisi var Bi tane çöp arabasını boyadı çöp ambulansı yaptı onun bile haberini yaptı yeni araç alsaydı sagır sultan duyardı Komik olmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Gariban (2 yıl önce)
    Bunlar artık milletin aklı ile dalga geçiyor CHP zihniyetini biliyoruz herseye inanıyorda sağcı insanlar nasıl inanacak başkan rezilsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir