Su sayaçları yargıya taşınıyor

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: MERT MİNİSKER-ZEKERİYA ERCİVAN

AK Parti İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına  AK Parti İl Başkanı Suat Güner, İlçe Başkanı Kazım Konak, Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Burak Balaban ve Belediye Meclis Üyesi Uğur Akbay katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda su sayaçları konusu ve vatandaşın kullandığı suyun metreküpüne yapılan su zammı konusu masaya yatırıldı. İl Başkanı Güner Bolu belediyesi tarafından vatandaşın su sayaçlarının değişimine zorlanmasının hukuksuz olduğunu söyleyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.  

HER İKİ DURUMDA DA ARTIŞ VAR

Güner toplantının ilk ana gündem maddesi olarak vatandaş tarafından kullanılan suyun metreküp fiyatına gizli zam yapıldığını iddia etti. Güner bu konuda şu değerlendirmeleri yaptı:

Benimde şahit olduğum belediyeden görevli arkadaşlar tarafından benimde kapımın zili çalınıp su sayaçlarınızı saatlerini değiştirmek istiyor musunuz? diye sorulmuştur. Tarafımıza hem vatandaşlar hem esnaflar tarafından şikâyetler geldikten sonra konuyu araştırdık. Belediye meclisinde görev yapan arkadaşlarımızla bu konuyu oturup değerlendirdik. Bu gün su sayaçlarına hiç dokunulmasa 2.43 TL gibi metreküp kullanım bedeli var. Belediye Başkanı tarafından vatandaşa yapılan uyarıda su sayaçlarını değiştirmezseniz 3.11 TL gibi yani yüzde 25 zam yapılacağı deklare edilmişti. Mekanik saate geçen vatandaşlar kullandığı bedelden yüzde 20 daha ucuz bir bedelle su kullanabileceklerdi. Konunun kafa karışıklığı yaratmaması için rakamları çok fazla söylemek istemiyorum. İndirim miktarını kullanmak için mekanik saat kullanmaya başlayan vatandaşlarında aslında söylenen bedelin yüzde 15-20’si üzerinde zamlı olarak sayaçları kullanmaya başladıklarını öğrendik. İndirimli kullanılan bedellerin üzerine sayaç okuma bedelleri eklendiğini görüyoruz. Her iki kullanım durumunda da mevcudu kullansak ta mekanik saat kullansak ta bir artış gözüküyor. Her iki kullanıma da gizli zam yapıldığını görüyoruz.

HALKA RAĞMEN SİYASET YAPMIYORUZ

Dijital su sayaçlarının değiştirilmesi için yapılan baskının hukuksuz olduğunu ifade eden Güner toplantının ikinci ana gündem maddesini şu sözlerle anlattı:

Su sayaçlarımızı neden değiştirmek zorunda kalıyoruz? Neden bu durum bize dayatılıyor? Bolu dijital su sayacına geçtikten sonra inşa edilen evlerin büyük çoğunluğunda sayaçlar evlerde yer alıyor. Bu sayaçların dışarı alınabilmesi için bir sürü işlem yapılması gerekiyor. Bir sürü tadilat yapılması gerekiyor. Belediye başkanımız Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanacağız demişlerdi. Halka rağmen bir siyaset yürütme anlayışında olan insanlar değiliz. Vatandaşımızın tercihi ile seçilmiş bir belediye başkanı bizimde belediye başkanımızdır. Halk yararına olacak kamu menfaati için yapılacak her türlü işin yine arkasında olduğumuzu söyledik. Vatandaşlarımızın verdiği tepkilerden hukuksuz olarak yapılan vatandaşımızı zorlayarak yapılan bu işlemi yargıya taşımaya karar verdik. Zorunlu değişiklik kararını hukuka taşıyacağız.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir