Şoförlere Eğitim Verilsin

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ- CENNET ÇAKAN 

Yıllardır devam eden ulaşım sorunu bir kere daha BAİBÜ'lü öğrencilerin gündeminde. Pandemi nedeniyle 1 buçuk yıllık aranın ardından örgün eğitime başlayan üniversite öğrencileri kampüs ve şehir merkezleri arasında yaşadıkları ulaşım sorunundan rahatsız. BAİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Akgül, bugün konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. BAİBÜ Aktivite Merkezi’nde tüm öğrencilerin sesini duyurmaya çalşan Konsey Başkanı Akgül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“2021-2022 Güz Döneminden itibaren ayrı kaldığımız Üniversitemize kavuşmanın sevincini yaşarken, ulaşımda yaşamaya başladığımız sorunlarla karşı karşıya kaldık. Gölköy kampüsüne giden minibüslerin Covid-19’a rağmen fazla yolcu alması, ana duraklardan minibüslerin dolmadan kalkmaması, bu nedenle ara duraklardan minibüslere binilememesi, güzergah üzerinde bulunan yurtlarda kalan öğrenci arkadaşlarımızın bekleme sürelerinin uzaması, minibüslerin havalandırmasının yetersiz olması, akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışa rağmen diğer illerde benzer mesafelerden alınan ücretin daha düşük olması, Bolu’da minibüs biniş ücretinin yüksek olması, mesai saatleri içinde Tıp Fakültesi ya da Diş Hekimliği fakültesine giden yolcu sayısının fazla olması nedeniyle sefer sayılarının artırılması gerektiği, yaşanan sorunlarda bazı şoförlerin kaba davranışları biz öğrencilerin ulaşım alanında karşı karşıya olduğu, çözülmesini talep ettiği temel sorunlarımızdandır.” Ifadelerini kullandı.

BU SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİNİN ZOR OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Öğrenci Konseyi Başkanı Akgül, şoförlere sorun yaşanan alanlarda hizmet içi eğitim verilmesini talep ederek “Bu sorunların çözülmesinin zor olmadığını düşünüyoruz. Şoförlere sorun yaşanan alanlarda hizmet içi eğitim verilmesini, sorunların çözümü için Üniversitemiz Rektörlüğü, Bolu Belediyesi, Özel Halk Otobüsleri Yönetimi arasında iletişim kurulmasını, görüş alışverişinin daha sık aralıklarla yapılmasını talep ediyoruz. Ulaşım alanında yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlayacak kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir