Bu sergiyi gezmeyen pişman olur... “Cumhuriyet'in 100. yılında 100 fotoğraf” sergisi ziyarete açıldı

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bolu Fotoğraf Sanatları Derneği (BOFSAD) tarafından hazırlanan “Cumhuriyet'in 100. yılında 100 fotoğraf” isimli sergi, Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde ziyarete açıldı.

Bu sergiyi gezmeyen pişman olur... “Cumhuriyet'in 100. yılında 100 fotoğraf” sergisi ziyarete açıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Bolu Fotoğraf Sanatları Derneği (BOFSAD) tarafından hazırlanan “Cumhuriyet'in 100. yılında 100 fotoğraf” isimli sergi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde ziyarete açıldı.  Geçmişten günümüze Bolu'nun değerlerini yansıtan, farklı bakış açılarıyla çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, Bolu halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Bolu'nun doğasından, kültürel öğelerine, mimari eserlerinden, insan portlerine kadar farklı birçok karenin yer aldığı sergi, fotoğrafların büyüsünü ziyaretçilerine yansıtıyor. 

“BOLU'NUN KÜLTÜR VARLIKLARINI GÖREMEYEN VARSA BOLU'NUN GÜZELLİKLERİNİ ONLARA GETİRELİM İSTEDİK”

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu'nun tabiat ve kültür varlıklarını görme fırsatı bulamayanlar için sergiyi açtıklarını ifade ederek “Bolu'nun en önemli STK'larından biri olan BOFSAD'tan rica ettik. Bolu'yu gezemeyen Bolu'nun tabiat ve kültür varlıklarını belki de hiç göremeyen varsa Bolu'nun güzelliklerini onlara getirelim diye “Cumhuriyet'in 100. yılında 100 fotoğraf” sergisi düzenledik. Sergiyi bir hafta boyunca sizin hizmetinize sunacağız.” dedi. 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Sergi açılışında, aynı zamanda Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Bolu” konulu şiir yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Şiir yarışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hakan Doğanay, “Şiir yarışmasını düzenlerken, Türkiye çapınca bir şiir yarışması yapalım. Bolu ismi Türkiye’nin 81 ilinde anılsın. Bolu’ya gelme fırsatı olmayan, Bolu’yu tanıma fırsatı olmayanlar da Bolu’yu en azından materyaller üzerinden bir kez okusunlar diye düşündük. Çünkü edebiyatçıların ve şairlerin Bolu’ya bakışı daha farklı. Onu yaşatalım dedik. Yarışmaya toplam 150 eser katıldı. Bu güzel eser içerisinden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden aldığımız 3 jüri üyemiz, Kütüphane müdürümüz ve yardımcımız ile birlikte 5 jüri üyemiz tarafından tarafsız değerlendirme yapıldı. Bugün ödüller sahiplerini bulacak." dedi. 

Şiir yarışmasının kazananları, Karaman’dan katılan İbrahim Şaşma birinci, Kocaeli’den Hakan İlhan ikinci, Malatya’dan Muhammed Şara üçüncü oldu. Mansiyon ödülünü ise Bolu’dan Elif Betül Esmer aldı. 

Ödül törenine katılan İbrahim Şaşma ve Elif Betül Esmer'e ödülleri takdim edildi. Kazananların şiirlerini seslendirmesinin ardından serginin açılış kurdelesi kesilerek, fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir