Sarıgül'den siyasi partilere genel af çağrısı

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Cihan SAKAOĞLU-Cennet ÇAKAN

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül dün Bolu’da bir dizi ziyarette bulundu. İftar öncesinde Bolu Cezaevi’ni ziyaret eden Sarıgül iftar yemeğini Bolu Belediyesi iftar çadırında yaptı. Yemekten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, bütün siyasi partileri genel affa davet etti.  

Bu af düzenlemesiyle birlikte kardeşlik hukuku yeniden tazelenecek toplumsal barış inşallah yeni baştan sağlanacaktır ifadelerini kullanan Sarıgül açıklamasında, 

‘’Özellikle terör suçlarına bulaşmamış, kadın cinayetlerine karışmamış, çocuk tacizlerine bulaşmamış, uyuşturucu operasyonlarına bulaşmamış bütün yurttaşlarımızı yüzüncü yıla girerken bir genel affa davet ediyorum. İstiyorum ki bütün siyasi partiler şu an da bütün ceza evlerinde kapasite alabildiğine artmış vaziyette. Bütün siyasi partileri toplumsal barış, kardeşlik hukuku için bir af düzenlemesi yapmaya davet ediyorum.’’ dedi.  

Sarıgül konuşmasının devamında bütün siyasi partilere seslenerek,  

‘’Bu nedenle buradan bütün siyasi partilerin hiçbir siyasi çıkar gözetmeden kardeşlik hukuku için, toplumsal barış için bu saydığım 4 maddenin dışındaki konularda gerçekten bir barış çıkarsa bayram öncesi binlerce kader mahkumunu sevindirmiş oluruz onlarda eminim ki yaptıklarından son derece pişmandır. Bu kader mahkumlarına da bir kere daha olsun şans tanımak lazım ve toplumsal barışı bayram öncesi sağlamamız lazım.’’ ifadelerini kullandı.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir