Roman vatandaşlar için istihdam projesi

Roman vatandaşlar için istihdam projesi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Valiliği ve Genç Romanlar Derneği arasında Bolu Valilik binasında eğitim ve istihdam protokolü imzalandı. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan ''Koza ile Açılan Ufuklar Projesi'' 25'i kadın olmak üzere Bolu'da yaşayan 45 Roman vatandaş, sertifikalı özel güvenlik ve ipek kozasından hediyelik eşya yapımı kurslarına katılacak. Gerçekleştirilecek eğitimde Roman vatandaşların istihdam edilebilirliklerinin arttırılması hedefleniyor. İstihdam odaklı projenin protokol törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Dernek Başkanı İsmail Demir ve İl Sivil Toğlumla İlişkiler Müdürü Islahattin Mülayim katılım sağladı. 

Bolu Genç Romanlar Derneği Başkanı İsmail Demir, Protokol imza töreninde Roman vatandaşların önemli problemlerinden istihdam sorununa çözüm ödeklı yaklaşımından ve ''Koza ile Açılan Ufuklar Projesi''ne olan desteğinden dolayı Bolu Valisi Erkan Kılıç'a teşekkürlerini iletti. 

Gerçekleştirilen projenin Roman vatandaşlara hayırlı olmasını temenni eden Vali Kılıç;

''İçişleri Bakanlığımızın Proje Destek Programı kapsamında desteklenen projeyle ilimizde yaşayan Roman vatandaşlarımızın meslek edindirme kurslarına katılmasını sağlayarak aktif bir şekilde iş hayatına katılmalarını arzuluyoruz. Bu noktada genç roman kardeşlerimizin sevdikleri, ilgi duydukları alanlarda kendilerini yetiştirmeleri son derece önemli. İnşallah bu proje vesilesiyle Roman kardeşlerimizin mesleki eğitimleri açısından önemli bir başlangıç yapılmış olacak. Projenin İlimizde yaşayan Roman vatandaşlarıma hayırlı olmasını diliyor, Bolu için yaptığımız tüm çalışmalarımızda bizlere destek olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şahsım ve Bolulu Hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir