Roma tarihi yeniden hayat bulacak

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

KAMERA: BARIŞ ESKİCİOĞLU

Bolu birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir şehir. Bolu’nun en önemli tarihi değerlerinden biri olan Roma dönemi ile ilgili önemli bir çalışma Bolu Belediye Meclisi Turizm Komisyonu tarafından hayata geçirilmek üzere başlatıldı. Roma tarihini gün ışığına çıkartacak çalışma hakkında Komisyon Başkanı Cumhur Bandakçıoğlu açıklamalar yaptı.

BOLU’YA GELEN TURİSTLER ROMA’YI, BOLU’DAKİ ROMA TARİHİNİ YAŞAYACAK

Bandakçıoğlu TV Bolu’ya özel yaptığı açıklamalarda şu değerlendirmeleri yaptı:

Bolu Belediyesi olarak ve Bolu Belediyesi Turizm komisyonu olarak amacımız Bolu Merkezde bir turizm hareketliliği yaratmak. Bu hareketliliği yaratmak içinde elimizdeki değerleri ortaya çıkartmak bu değerleri halkımızla paylaşmak, birinci amacımız bu. Bunlardan en önemlisi hepimizin de bildiği gibi Bolu bir roma şehri. Çok önemli bir Roma şehri üzerine kurulan Bolu’nun bu Roma şehriyle bir araya gelmesi, buraya gelen ziyaretçilerin bu Roma şehrini tanıması için bir küçük müze diyebiliriz. Bu alanı Bolu halkına kazandırmak istiyoruz. Bu müzede ne olacak? Bolu’nun Roma dönemindeki eserleri küçük maketlerle, portatiplerle anlatılacak birer kopyaları yapılacak ve Bolu halkı, Bolu’ya gelen turistler Roma’yı, Bolu’daki Roma tarihini yaşayacak. Bolu'nun ismi gerçekten çok büyük ama Bolu’da bir turizm hareketliliği yok. Çevre otellere gidiyoruz diyorlar ki biz otel müşterilerimizi Bolu’da bir şeye yönlendiremiyoruz. Bizim müşterilerimiz Bolu’ya gidelim Bolu’da ne yapalım diyorlar bir cevap veremiyoruz. Bu yapılacak yerin de önemli bir fayda sağlayacağını düşünüyorum. 

TARİHİ TOPRAĞIN ALTINA GÖMMÜŞÜZ

Çok önemli bir Roma tarihinin üzerinde oturuyoruz ama maalesef bu tarihi toprağın altına gömmüşüz. Bunu çıkartmamız gerekiyor bir şekilde bu şehir Roma’nın en önemli şehirlerinden bir tanesi bir termal merkezi, bun yanında bir eğitim merkezi hitabet okulları var. Ayrıca çok kanlı gladyatör dövüşlerinin yapıldığı bir şehir ama maalesef ki biz bu şehri yok etmişiz kapatmışız yani bunu küçükte olsa ortaya çıkartmak istiyoruz. Bu ortaya çıkınca Bolu’nun marka değeri çok daha yükselecektir. Canlandırmalar bir video klip ile yapılabilir olmalı da diye düşünüyorum. Merkezde küçük bir amfi tiyatroda yapmayı düşünüyoruz. Oraya gelen ziyaretçiler oturacaklar o tarihide orada seyredecekler aynı zamanda.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Meral Ortaç (2 yıl önce)
    İlginç bir projeymiş. Gelenler, var olan müzedeki eserlerin orijinallerini görmektense gidip kopyalarının olduğu bir binayı (dikkat ederseniz müze demiyorum) gezeceklermiş öyle mi. Ayrıca bir yerde Roma Dönemi olması o kentin Roma kenti olduğu anlamına mı gelir tartışılır? Daha salı günü kent merkezinde İzzet Baysal Caddesi civarında yeni çok büyük temel kazıları gördüm, yeni bina inşaatları var. Gömmeye devam.
    %100
    %0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir