Bu da Ramazan vurguncusu! Engelli taklidi yaparak vatandaşlardan para topluyordu

Bolu’da hiçbir engeli bulunmayan şahıs dilencilik yaparken yakalandı. Para dilenirken belden aşağısı felçli gibi hareketler yaparak insanları kandırmaya çalışan dilenci, duyarlı bir vatandaşın takibi ve ihbarı üzerine zabıtalar tarafından yakalandı. Engelli taklidi yapan dilencinin üzerinden bin 595 TL para çıktı.

Bu da Ramazan vurguncusu! Engelli taklidi yaparak vatandaşlardan para topluyordu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Adana’dan Bolu’ya geldiği belirlenen ve kendisini Bolu halkına depremzede olarak tanıtıp, duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışan Cumali A. (39) engelli olmadığı halde engelli numarası yaparak vatandaşlardan para topladı. Cumali A.'nın engelli olmadığını anlayan duyarlı vatandaşlar, dilenciyi videoya çekti. Duygu sömürüsü yaparak para toplayan Cumali A.'yı vatandaşlar zabıtaya şikayet etti. Durumun zabıta müdürlüğüne bildirilmesi üzerine Karaçayır Mahallesi’ne çok sayıda zabıta ekibi sevk edildi. Engelli olmamasına rağmen, kendisini engelli gibi gösteren Cumali A.  zabıta tarafından yakalanarak belediyeye  getirildi. 

Kendisini depremzede olarak göstermeye çalışan dilencinin arabasının olduğunu, dilenmeye çıkarkan aracının anahtarını sol ön tekerleğine koyup engelli numarası yaptığına şahit olan bir vatandaş, Cumali A.'yı takip ederek cep telefonu ile videoya çekti. Videoya çekildiğinden habersiz bir şekilde insanlardan para toplayan Cumali A.'ı zabıta ekiplerine ihbar etti. İhbar üzerine Karaçayır Mahallesi’nde yakalanan dilenci zabıta ekipleri tarafından belediye binasına getirildi.Cep telefonu ile kayıt altına alınan dilencinin, 01 CNC 19 plakalı aracından sağlam indiği görüntülendi. Zabıtanın yaptığı kontrolde Cumali A'nın üzerinden üzerinden bin 595 TL para çıktı. 

Dilenciye 5371 sayılı Kabahatlar Kanunun 33. maddesine göre 977 TL idari para cezası verildi. 

Duygu sömürüsü yaparak Bolu halkını dolandırmaya çalışan Cumali A.; “Bu işi ne için yaptın?” sorusu üzerine, “Ramazan ayı olduğu için ve karnımı doyurmak için bu işi yaptım” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir