Proje güzel ama ne zaman bitecek?

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: Cihan SAKAOĞLU Kamera: Barış ESKİCİOĞLU 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın dün sabah saatlerinde startını verdiği Tarihi Yukarı Çarşı Arasta projesi ile Yukarı Çarşı bambaşka bir görünüme sahip olacak. Daha önce dış cephe yenilemeleri yapılan Yukarı Çarşı’da altyapı, üstyapı ve aydınlatma çalışmaları bu proje ile resmen başlamış oldu. Arasta Projesi’nin başlangıcında yaptığı açıklama Yukarı çarşı esnafından erken saatlerde dükkanların kapanmamasını istemişti. TV Bolu olarak Yukarı Çarşı esnafına Arasta Projesi hakkındaki düşüncelerini sorduk.   

Burası bir alışveriş merkezi  

(Murat Gürol): Yukarı Çarşı’ya bir şeyler yapmak isteyen herkese çarşı adına teşekkür ederiz. Herkes iyi bir şeyler yapmak istiyor ama ufak tefek sıkıntılar oluyor çünkü biliyorsunuz esnafın durumunu şu anda. Benim şahısım adına bir önerim olacak. Burası AVM adı altında bir alışveriş merkezi değil ama bir alışveriş merkezi aslında dolayısıyla çarşıda bir hareket var. Bu iş biraz hareketi önleyecek gibi. Saat 17.00’dan 18.00’dan sonra bir çalışma yapılabilirse yaz günlerindeyiz bu çalışma saatleri farklı bir saate aktarılabilirse buradaki alışverişe de engel olmaz, biz de çok mutlu oluruz.  

Bir an önce bitmesi bizim dileğimiz 

(Selçuk Özkan): Çarşımızda inşallah güzel bir şeyler olacak bu bizi mutlu ediyor. Dış cepheler oldu alt yapıda bira sıkıntımız vardı bazı dükkanların zemin katlarını su basıyor başkanımız sağ olsun bir çalışma başlattı Yukarı Çarşı’da. Güzel olacak ama bir tek sıkıntımız bizim şimdi işlerin tam açılma zamanı biraz hareketlendi. Pandemide esnaf çok zor duruma düştü. Şimdi yeni yeni işler açıldı, düğün sezonu açıldı bizim Yukarı Çarşı’nın şeyi o düğünler olacak. Olayı biraz çabuklaştırabilirsek işte müşterileri mağdur etmeden, esnafı mağdur etmeden bir an önce bitire bilirsek bizim dileğimiz o inşallah o da olur.  

Böyle bir çalışma yapılması gerekiyordu 

(İsmail Gürol): Yapılan her şey sonuçta güzeldir. Başlanmış bitmiş sayıyoruz ve gelecek için de çarşının turizme açılmasını istiyorsak böyle bir çalışma zaten gerekliydi. Olması gereken hızda ve zararı bize ne kadar az dokunursa o şekilde biterse bizim için en hayırlısı o olacak.  

Bayram öncesi bizi yorabilir 

(Mustafa Ayaz): Projeden memnunuz. Lakin sadece zaman açısından bizi zora sokabilir. Pandemi sürecinde zaten bayağı bir zorluk yaşadık. İkinci zorluğu da bu süreçte yaşayabiliriz. Tek sıkıntımız bu. Şu an çalışmalar iyi gidebilir. Bayram öncesi bizi yorabilir. Bu bayram sonrası olsa belki daha iyi olurdu. Ama hız yani, bizim için tek önemli olan konu bu. Yani ne kadar çabuk yaparsa bizim için o kadar çok iyi. Bir buçuk yıldır zaten bayağı bir zorluk yaşadık. İkinci zorluğu da inşallah başkan bize yaşatmaz. Güveniyoruz kendisine.  

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir