Polislerden orman denetimi

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı olarak görev yapan yunus ekipleri, iki yıl önce yaşanan orman yangınlarını bu yıl yaşamamak adına gece gündüz demeden orman yangınları önlemek için ormanlık alanlarda uygulama gerçekleştiriyor.

Polislerden orman denetimi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Kasım ŞAHİN

2 yıl boyunca ülke genelinde yaşanan, ciğerlerimizin de yanmasına ve ormanlarda doğal ortamda yaşamlarını sürdüren canlıların da yok olmasına neden olan orman yangınlarının bu yıl yaşanmaması için Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı resmi ekipler ile yunus motorize ekipleri sorumluluk bölgelerinde ormanlık alanlara şok baskınlar yaparak, ateş yakan piknikçileri hem megafonla hem de birebir uyarmaya başladı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluk bölgesi içerisinde yer alan 8 ormanlık alanda uygulama gerçekleştiren asayiş ve yunus ekipleri, “Piknik yerleri haricinde ormanlık alanlarda ateş yakmak yasaktır. Ayrıca, cam şişe ile sigara izmaritlerini kesinlikle ormanlık alanlara atmayın. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız orman yangınlarının bu yılda yaşanmaması adına dikkatli olmamız gerekir. Sadece ormanlık alanlarımız değil, bu doğal ortamda yaşayan hayvanlarımızı da düşünmek zorundayız. Piknik yapalım derken felakete yol açmayalım” diyerek anonslar yaparak uyarılarda bulundular.

Ormanlık alanlara yapılan şok baskınlarda yunus ekipleri, söndürülmemiş ve kor haline gelmiş piknik ateşlerini de tek tek söndürdükten sonra, yine ormanlık alan içerisinde bırakılan çöpleri de toplayarak örnek bir davranışta bulundular. Ormanlık alanlara araçlarıyla gelen vatandaşlarda durdurularak uyarıldılar. Bu uygulama doğasever vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, asayiş ve motorize yunus ekipleri, araçlarından inerek, ormanlıkların derin alanlarına kadar giderek her yeri kontrol ettiler.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, orman yangınlarının hem can hem de mal kaybının yaşanmaması için şehir merkezinde görev yapan motorize asayiş ve yunus ekiplerinin sorumluluk bölgelerinde bulunan ormanlık alanlarda da aralıksız görev yapacaklarını, kurallara uymayan kişilere yönelik adli işlem yapılacağını bildirdiler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir