Piyano öğrencilerinden unutulmayacak konser

Ozan Çoban Piyano Öğrencileri ve Bolu Çocuk Korosu, unutulmayacak bir müzik şölenine imza attı. Piyano öğrencilerinin dinletisi ve Bolu Çocuk Korosu'nun performansı salonda bulunanları adeta büyüledi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Ozan Çoban Piyano Öğrencileri ve Bolu Çocuk Korosu  Bolu Barosu Sosyal Tesisinde unutulmayacak bir konser verdi. 14 yaşındaki Elif Şerifoğlu'nun koro ve piyano eşliğinde, Türk bestekarlarımızdan Yalçın Tura’nın ‘Sevmek Nedir?’ adlı eserini seslendirmesi salonda bulunan dinleyicileri adeta büyüledi. Bach’tan Chopin’e Haydn’dan Muammer Sun ve London College of Music müfredatına uzanan geniş bir repertuvarla sahne alan çocuklar, aynı zamanda kısa video notları ile “Dünya ne olsaydı daha güzel bir yer olurdu?” sorusunun cevabını aradı.

Ray Charles unutulmadı

 Vefatının 20. Yılında büyük soul ustası Ray Charles, konuk sanatçı Özge Acar’ın ustalıklı performansı ile anılmış oldu. Minik öğrencilerin velileri ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile takip edilen müzik dinletisi Bolu Çocuk Korosu'nun konseriyle devam etti. 

Hem Ozan Çoban Piyano Sınıfı öğrencileri, hem de Türk bestekarlarımızdan İlteriş Sun ve Yetenekli Nesiller Akademisi’nin destekleri ile kurulan, Ozan Çoban’ın şefliğini üstlendiği Bolu Çocuk Korosu, Bolu’da sanat alanında iz bırakacak projelere imza atacaklarının sinyallerini verdi. 

Konser hakkında bilgi veren Piyano Sanatçısı ve Bestekar Ozan Çoban,  "İstanbul’dan Bolu’ya yerleşeli yaklaşık dört yıl oldu. Uzun bir süre pandemi koşulları ve şehre adapte olma sürecini tamamladıktan sonra, hep birlikte kolları sıvadık ve Bolu’ya katkı olacağına emin olduğumuz projeleri geliştirmeye, hayata geçirmeye başladık. Değerli öğretmenim İlteriş Sun’un ve Yetenekli Nesiller Akademisi’nin kurucusu değerli matematik öğretmeni Çağı Sarıberberoğlu’nun destekleri ile 20 Nisan’da Bolu Çocuk Korosu’nu kurduk. Koro bir enstrümandır ve verim almak için gerekli sürenin tamamlanması gerekir. Daha çok yolun başında olmamıza rağmen çocuklarımızın sahne performansı, oldukça umut vericiydi. Piyano öğrencilerimle ise hem uluslararası geçerliliği olan London College of Music sınavlarına çalışıyoruz hem de konservatuvar programlarına yakın seviyelerde programları tamamlıyoruz. Daha bir yıl olmadan 13 öğrencim bu sınavlarda en yüksek derece ile başarı sağladı bile. Açık öğretim sistemi ile sürdürülen LCM programlarının çocuklarımıza yadsınamaz faydaları var. 

Yıl sonu dinletimizde emeği geçen değerli dostlarıma teşekkür etmeyi borç bilirim. Değerli fikirleriyle ilhamımıza ilham katan Sayın Aydın Biçer’e, organizasyonda, koordinasyonda hep yanımızda olan ve değerli fikirlerini bizden esirgemeyen Sayın Av. Halil İbrahim Yılmaz ve Bolu Rotary Kulübü’ne, salon desteğiyle bizlere katkı sağlayan Bolu Barosu ve Bolu Barosu başkanı Sayın Av. Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz’a, gerek Bolu Çocuk Korosu’nun kurulma ve çalışma sürecinde, gerekse öğretmenim Seher Tanrıyar’ın öğretmeni olan ve müzikal serüvende torunu gibi hissettiğim Cemal Bey’in hak sahiplerinden izin alarak kuruyor olduğumuz Cemal Reşit Rey dersliğinin oluşum sürecinde piyano sınıfı öğrencilerimize desteği ile bize kapılarını açan Yetenekli Nesiller Akademisi’nin kurucusu, değerli matematik öğretmeni Sayın Çağrı Sarıberberoğlu’na, konuk sanatçı olarak dinletimize renk katan değerli Özge Acar başta olmak üzere, emeği geçen herkese  gönülden teşekkürü borç bilirim. 

Bugün sahne alan piyano öğrencilerim; Fatih Mert Akgün, Ali Kaan İpek, Elif İpek, Hasan Mete İpek, Mete Engin, Metehan Açıköz, Poyraz Tönük, Onur Alp Öksüz, Çağan Güler, Aybüke Açıkgöz, Sarp Demirel, Tuna Çetinkaya, Kağan Budak, Ege Anıl Altun, Güneş Doğan, Umut Acar, Kayra Efe Göktaş, Ömer Sarıberberoğlu, Timur Biçer, Ada Tuna, Zeynep Gül Kanyılmaz, Umay Özalan, Elif Şerifoğlu, Ela Acar, ve Bolu Çocuk Korosu’nun ilk temsilcileri olan; Mehmet Aras Doğan, Çınar Özşen, Tuna Çetinkaya, Poyraz Tönük, Kayra Efe Göktaş, Umut Acar, Ömer Sarıberberoğlu, Öykü Avşar, Onur Alp Öksüz, Mina Türker, Mete Engin, Deniz Alp Kartallıoğlu, Zehra Hicaz Güllüoğlu ve Muhammed Kerem Önder’i gönülden tebrik ederim. Her biriyle gurur duyuyorum. Her biri geleceğe umutla bakan, zeki ve çalışkan çocuklar. Birleştikçe büyüyoruz. Çocukların mesajlarına kulak verelim. Daha güzel bir dünya mümkün, ve biliyorum ki yolumuz uzun. 
El ele üretmeye, çalışmaya, katkı olmaya istikarla devam edeceğiz" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir